avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ambalaje
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ambalaje

Ce documente se completeaza si inregistrarile contabile aferente in cazul achizitionarii de mabalaje care se vand cu marfa fara adaos comercial.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 16:29, 5 Decembrie 2012
Intocmiti NIR daca acestea sunt trecute separat in factura.

Se inregistreaza :

381=401
4426= 401

Cand se vand se descarca gestiunea:
608=381

Si se inregistreaza vanzarea acestora:

411=708
411=4427.

Daca sunt pe aceeasi factura cu marfa nu pot completa acelasi NIR cu marfa ?
Trebuie sa le tin gestiune separata? N-as putea sa le trasfer la marfuri direct si sa le vand ca atare?
1. Sigur ca puteti completa pe acelasi NIR. Faceam referire ca se evidentiaza separat ca si pozitie in NIR.

2. Nu aveti cum sa vindeti ambalajele ca marfuri. Faceti intrarea pe cont de ambalaje, pentru ca asta vindeti : marfa + ambalaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inregistrez? kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O firma de distributie comercializeaza carbuni de gratar, la saci de 3 kg, pe care ii ia de la o firma din Prahova. Firma de distributie cumpara ... (vezi toată discuția)
Nota contabila pt. fiecare factura de la furnizor sau pe total? vioviod vioviod Intr-o luna am mai multe facturi de la furnizor (acelasi furnizor). Am cumparat marfa in vederea revanzarii. Am factura si citanta. Intrebare: Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Fiscalitate si contabilitate la achizitii intracomunitare ioana_ada ioana_ada buna ziua am urmatoarea problema -in luna aug.2008 am o achizitie intracomunitara de bunuri din italia nc.371=401 si 4426=4427 -societatea vinde marfurile ... (vezi toată discuția)