Buna ziua.
Am un dosar de retrocedare pe legea 10/2010 care mi s-a solutionat si comunicat prin dispozitia primarului cu masuri reparatorii, deoarece terenul nu poate fi retrocedat, fiind zona sistematizata, zone verzi si 36 mp ocupate de garaje cu caracter demontabil.
Am fost si am rugat oral sa mi se dea cei 36 m, sa fac o firma sau ceva pe ea, dar nu...
Am acceptat si am semnat.
Dupa un an, la sfarsitul lui 2011, ANPRP retrimite dosarul in provincie, pe motiv ca sa se restituie cei 36 m pe care sunt garaje prin art. 7 si 10 din 10/2001.
La acest raspuns, m-am dus in teren si am constatat ca terenul ar fi. Am intrat la cadastru apoi am luat un topograf. Terenul ar fi cam in proportie de 90%, plus completare din rezerva statului de langa teren, se poate reface 100%.
Am facut expertiza extrajudecatoreasca, am depus-o la Prefectura, s-a emis o adresa catre Primarie sa modifice dispozitia. Raspunsul inca nu mi-a ajuns , dar continutul este ca terenul este sistematizat si nu poate fi retrocedat.
Am sunat la ANPRP sa intreb ce sa fac, sa trimit expertiza si memoriu, dar mi-au zis sa rezolv in teritoriu.
Primul avocat mi-a inaintat cauza pe legea 67/2010 , al doilea sustine ca este pierdut asa din start, ca trebuia in 2010 sa atac decizia, acum pot eventual sa atac actul raspuns, insa nu prea am sanse. Actiunea este momentan suspendata pe motiv ca nu am depus toate actele, acum ma gandesc sa o continui si sa atasez si actul raspuns al primariei.
Sincer, raspunsul Primariei a fost voalat, de acolo se intelege ca doar 36 m sunt liberi. Daca nu retrimitea ANPRP dosarul, eu nu as fi aflat de terenul gol.
Mi s-a facut si o greseala la metrii. bunica avea 501 metrii, la partajul voluntar din `83 al casei duble intre cei doi vecini, bunica are 45/100, dar nu specifica si terenul. Teren propriu zis avea 50% insa un apartament era cu 2 , celalalt cu 3 camere. Calculul s-a preluat cu 45% casa si teren, si s-au dat masuri reparatorii pentru 450 m. am copie contract de mana din 62, si un raspuns de la Fisc(din 2012) cum ca au documente ce certifica ca am jumate din teren. in CF nu e trecut terenul ca nu era divizat. pana in 83 casa si terenul sunt indivize, din 83 indivizele comune aferente apartamentelor 1 respectiv 2 se impart fara cote.
Am aflat ca ar fi posibil sa merg si pe 249 cod penal, daca nu mi se solutioneaza procesul.
Ce ma sfatuiti sa fac? Orice raspuns poate sa reprezinte o posibilitate.
Terenul este un damb, pe care isi duc proprietarii de animale cateii la plimbare si are 4-5 garaje. Ce e sistematizat pe el…un batator de covoare. Multumesc.
Cel mai recent răspuns:
marga_aslan , utilizator
18:00, 5 Decembrie 2012