avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul platii salariilor compensatorii in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul platii salariilor compensatorii in cazul concedierii colective

Buna ziua,
Situatia este urmatoarea: suntem un grup de fosti angajati ai unui ONG care a impementat un proiect finantat prin fonduri europene. S-au semnat atat contracte de muncă individuale, pe perioada nedeterminata cat si contract colectiv. In urma finalizarii proiectului, toti angajatii au fost concediati colectiv iar in contractul colectiv de munca este stipulat faptul că in cazul concedierii de acest gen, angajatilor li se va plati 50% dintr-un salariu brut, bani pe care angajatorul refuza sa ii platească pe motivul ca ”nu avem bani” sau ca ” acel CCM nu trebuie respectat in mod obligatoriu”. Am dori sa aflam care sunt modalitatile prin care putem sa actionam angajatorul in instanta, unde trebuie sa ne adresam, care sunt costurile (am inteles ca litigiile de munca sunt gratuite) si care este sfatul dumneavoastra.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: SnowFlake , utilizator 16:23, 5 Decembrie 2012
Pentru a actiona in instanta va trebui sa depuneti la Tribunalul in raza caruia domiciliati o cerere de chemare in judecata a angajtorului pentru a fi obligat sa va plateasca drepturile salariale restante.

Costuri nu aveti decat daca va doriti angajarea unui avocat ... onorariul acestuia putand fi recuperat, in cazul in care veti castiga litigiul , de la fostul angajator sub forma cheltuielilor de judecata.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti vio34man vio34man Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarele: Din 15.04.2002 si pana in 29.12.2009 am lucrat la o firma privata,cu capital romanesc. In data de ... (vezi toată discuția)
Plati compensatorii magda_oancea magda_oancea La 1 iulie am primit intiintare ca mi s-a defiintat postul conform articolului 68 din Codul Muncii. As dori sa stiu daca am dreptul la plati compensatorii ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva vs concedieri unul cate unul lauricafl lauricafl Buna ziua! Daca in CCM la nivel de unitate (ramura comert) este stipulat ca in cazul concedierilor colective se primesc 2 salarii compensatorii (care este ... (vezi toată discuția)