avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Persoana fizica autorizata
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Persoana fizica autorizata

Poate un consilier juridic sa-si deschida o societate PFA -pentru consultanta juridica .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 4 Decembrie 2012
Nu se poate. Consultati Legea 514/2003.
Consilierii juridici pot oferi consultanta si reprezenta in instanta doar persoanele juridice cu care au un contract de munca sau raport de serviciu.

Din Decizia nr.XXII/2006 a ICCJ - Sectiile Unite
Admite recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În aplicarea dispoziţiilor art. 46 alin. (1) din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, stabileşte:
Cererile de autorizare a constituirii şi de înmatriculare a societăţilor comerciale de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică sunt inadmisibile.
Obligatorie, pentru instanţe, potrivit art. 329 alin. 3 din Codul de procedură civilă.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12 iunie 2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 6910 negreanalina negreanalina Vreau sa infiintez o SC avand COD CAEN 7022 Activitati de consultanta pentru afaceri si management ca si activitate principala, iar COD CAEN 6910 Activitati ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - angajare consilier juridic ContSters301422 ContSters301422 As vrea sa stiu stiu si eu daca o cunostiinta de a mea infiinteaza o firma de consultanta juricica, ma poate angaja ca si consilier juridic???rog un raspuns in ... (vezi toată discuția)
Cod caen 6910 activitati juridice Sfedu Sfedu Buna ziua, spuneti-mi va rog daca fiind jurist licenciat pot deschide o sc folosind codul caen 6910 in scopul desfasurarii activitatii : \"consultanta si ... (vezi toată discuția)