Buna ziua,
Sunt pe cale sa achizitionez un apartament la mansarda unui imobil de 3 nivele deasupra parterului, in care nu a mai cumparat inca nimeni vreun apartament. V-as ruga sa-mi dati cateva detalii despre ce ar trebui sa prevad in contractul de vanzare-cumparare astfel incat sa fiu acoperita in cazul unor probleme cu viitorii vecini de imobil in ceea ce priveste partile comune (scara, acoperis, curte comuna etc) si in ceea ce priveste accesul la aceste parti comune si dreptul de proprietate.
Multumesc.
nu am inteles prea bine ce vreti sa ziceti. Cum cumparati la mansarda, si apoi ziceti ca la parter.
Oricum atat timp cat accea mansarda a fost construita cel care a construit mansarda in contractul lui de vanzare cumparare a devenit proprietar asupra acoperisului si deasemeni asupra cotei parti din teren si proprietatea comuna a locatarilor. Si-a intabulat dreptul la cartea funciara si este in regula. Dumneavoastra acum sunteti practic al doilea proprietar al apartamentului caci primul proprietar este considerat cel care l-a construit, asa incat nu veti avea probleme cu noi vecini. Bafta multa si sa va fie cu noroc:)
am vrut sa zic ca imobilul are 3 nivele deasupra parterului. Scuze pentru exprimare.
Ma gandeam ca acoperisul ar deveni parte comuna cu ceilalti viitori colocatari. Mansarda nu are nici o iesire de acces pe acoperis si am citit pe undeva ca ar trebui asigurata aceasta. Ma gandeam sa nu ma oblige ulterior sa fac.
Plus de alta voiam sa stiu daca trebuie sa prevad in contract cota parte din locurile comune (scara, hol de acces in imobil) sau acestea sunt implicite.
atat timp cat pe acel acoperis s-a construit mansarda, cei care stau in bloc au vandul la constructorul mansardei cota lor parte pentru acoperis. Cat priveste scara holul si accesul in imobil acestea sunt implicite si de asta s-a ocupat constructorul, iar de holul de la mansarda se merge pe aceleasi principii ca si la scara de bloc in sensul ca fiecare colocatar are partile lui.
Refacere mansarda
Habbabear
As fi interesata sa achizitionez un apartament intr-o mansarda construita in 2012 pe un bloc vechi. In 2016 acoperisul intregii mansarde a luat foc. Am inteles ... (vezi toată discuția)