avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor somaj

Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care, in luna iulie, am terminat facultatea, promovare examen licenta, neavand pana acum nici un loc de munca, dar cu specificarea ca pana in luna octombrie am beneficiat de pensie de urmas, in urma decesului mamei mele), neavand astfel posibilitatea sa ma angajez. Daca dupa aceasta perioada, am dreptul sa ma inscriu la somaj? Precizez inca odata ca de la terminarea studiilor si pana in luna octombrie am beneficiat de pensie de urmas, care a incetat cu luna octombrie.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:07, 4 Decembrie 2012
1. - Incepand cu data de 01.01.2011, de cand se aplica Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, puteati sa cumulati pensia de urmas cu un venit din salariu, indiferent de cuantumul acestuia (adica va puteati angaja).
- Cine v-a spus altfel v-a dezinformat.

2. Pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj, in calitate de absolvent, trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la absolvire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj absolvent liceu 2011 eukyra eukyra Buna ziua, as dori sa stiu in ce conditii,un absolvent de liceu,promotia 2011,are dreptul la indemnizatie de somaj si care este termenul de depunere a ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru absolventi medicina Oanamed Oanamed Buna ziua! As dori sa va intreb despre drepturile absolventilor de medicina la somaj. Am aflat ca exista un regim special pentru noi, adica nu avem dreptul ... (vezi toată discuția)
Cumulare salariu cu pensie de urmas 23valeria 23valeria Fiica mea are 23 de ani si a absolvit in iulie facultate. Ea a beneficiat pe parcursul studiilor universitare de pensie de urmas Intentioneaza ca in anul ... (vezi toată discuția)