avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumulare salariu cu pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumulare salariu cu pensie de urmas

Fiica mea are 23 de ani si a absolvit in iulie facultate. Ea a beneficiat pe parcursul studiilor universitare de pensie de urmas Intentioneaza ca in anul universitar 2011-2012 sa urmeze cursurile de masterat la o universitate de stat, cursuri de zi, si sa se angajeze part-time, cu contract de munca. In aceste conditii va putea beneficia in continuare de pensia de urmas?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:48, 29 Iulie 2011
1. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (care se aplica de la 01.01.2011) nu prevede nici o restrictie privind cumulul pensiei de urmas cu orice alt venit, indiferent de natura sau marimea acestui venit.
2. Asadar se poate angajat cu contract individual de munca (CIM), sau mai multe CIM, cu orice venit, fara sa piarda pensia de urmas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas Didina Benga Didina Benga Buna ziua, Un tanar, poate beneficia de pensie de urmas pana la varsta de 26 ani, in conditiile in care a absolvit cursurile ASE (3 ani) plus un master si ... (vezi toată discuția)
Compatibilitate pensie de urmas cu job Dimitrie89 Dimitrie89 Buna ziua! Am o nelamurire. Beneficiez de pensie de urmas si stiu ca pot beneficia de aceasta pana la implinirea varstei de 26 de ani in conditiile ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas pentru student angajat malina62 malina62 Buna seara , Fiica mea a primit pensie de urmas dupa sotul meu pana in anul 2011 ,cand a terminat facultatea .In acelasi an s-a angajat full time . Din ... (vezi toată discuția)