avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas pentru student angajat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas pentru student angajat

Buna seara ,
Fiica mea a primit pensie de urmas dupa sotul meu pana in anul 2011 ,cand a terminat facultatea .In acelasi an s-a angajat full time . Din octombrie 2012 este din nou studenta la master pana in prezent , acum urmand sa intre in anul II master . Doresc sa stiu daca poate primi in continuare pensie de urmas pana la varsta de 26 ani ,chiar daca este angajata , acum are 24.
Mentionez ca sotul meu cand a decedat era angajat cu o veichime in munca de 28 ani .
Astept cu mare interes raspuns

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:52, 14 Septembrie 2013
Da Fiica dvs poate cumula pensia de urmas cu salariul pana la implinirea varstei de 26 ani.
Trebuie sa depuna actele de pensie de urmas ( cerere tip, copie BI, copie certificat nastere, copie certificat deces, copie decizie pensie de urmas - aceea pe care a primit-o prima data sau o copie cupon de pensie de urmas
1. - Plata pensiei de urmas a fiicei dvs. nu inceteaza decatla varsta de 26 de ani.
- Pana atunci ea este numai suspendata sie ste reluata de fiecare data cand indeplineste conditiile.
- De aceea fiica dvs. merge la Casa de Pensii cu dovada ca urmeaza cursurile unei forme de invatamand si solicita repunerea in plata a pensiei de urmas (sa aiba la ea si decizia de pensie de urmas pe care a prmit-o cand i s-a aprobat pensia).

2. - Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, care se aplica de la 01.01.2011 nu mai conditioneaza plata pensiei de urmas de un anumit venit profesional maxim.
- Pensia de urmas poate fi cumulata cu orice alt venit indiferent de cuantum si de sursa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas studenta BABALIC FLORENTINA BABALIC FLORENTINA Buna ziua, as dori sa va intreb daca fiica mea, studenta la medicina are dreptul la o pensie (ajutor) dupa moartea fostului meu sot. Se poate obtine ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas+salariu Amelia-Mihaela Amelia-Mihaela Buna ziua...sunt studenta anul II la o facultate privata din Bucuresti si primesc pensie de urmas din 2008 si acum as dori sa ma angajez...Am citit in mai ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas nealocata pentru student masterand zi gugurita01 gugurita01 Buna ziua! Fiica mea,in varsta de 24 de ani este licentiata in drept si inscrisa la master in drept penal.Este si angajata cu norma intreaga,cu salariul minim ... (vezi toată discuția)