avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas studenta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas studenta

Buna ziua,

as dori sa va intreb daca fiica mea, studenta la medicina are dreptul la o pensie (ajutor) dupa moartea fostului meu sot. Se poate obtine certificatul de moarte on-line?
Va multumesc. Multa sanatate si tot ce va doriti.
Cel mai recent răspuns: BABALIC FLORENTINA , utilizator 23:29, 19 August 2013
1. Fiica dvs. are dreptul la pensie de urmas dupa decesul tatalui ei.

2. Pensia de urmas o primeste pana la varsta de 26 de ani daca urmeaza cursurile unei forme de invatamant.

3. Nu cred ca un certificat de deces se poate trimite on-line dar poate va raspunde cineva care stie mai bine.
Asa cum vi s-a raspuns de d-nul Tudor Valeriu, fiica are dreptul la pensie de urmas, daca urmeaza cursurile unei forme de invatamant, pana la implinirea varstei de 26 ani.
Pt. aceasta trebuie sa se prezinte la casa de pensii cu urmatoarele acte ( in copie + original): BI, certificat de nastere ( la numele tatalui sa aibe numele decedatului), certificat de deces, cupon pensie ( daca decedatul era pensionar, daca nu - carnetul de munca, livretul militar, adeverinta sporuri + grupa de munca, actul constatator al decesului - atentie insa - acesta se opreste la primarie cand se elibereaza certificatul de deces), adeverinta de la facultate pt. anul universitar in curs.
Certificatul de deces nu se poate obtine on-line, aca nu sunteti in posesia lui, poate va elibereaza primaria un duplicat.
Va multumesc f.mult pentru raspuns. Problema mea este ca sunt divortata de f.multi ani, fostul meu sot nu a mai platit niciodata pensia alimentara si in plus locuia la 1000 de km de unde locuiesc eu acum. In plus nu am nici un act cu care sa dovedesc ca el lucra sau nu.
Multa sanatate si toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas la 2 ani dupa moartea tatalui danielabraila danielabraila Buna ziua. Am si eu o intrebare. Daca tatal meu a decedat in urma cu 2 ani de zile, iar eu la vremea respectiva nu am fost inscrisa la nici-o forma de ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas crisn crisn Buna ziua,tatal meu a decedat la varsta de 52ani in anul 2006,pana in la 1 aprilie 2001 a avut grupa de munca la un combinat chimic,in momentul decesului nu ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas copil palsecam palsecam Sotia mea a decedat pe 6 februarie, curent. Avea o vechime in munca de 16 ani. Fiul meu, elev in clasa a XI-a, implineste saptamana viitoare 18 ani. Poate ... (vezi toată discuția)