avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie amenda RATB

Buna seara,
Daca vreau sa anulez o amenda RATB, avand in vedere ca am abonament valabil pe toate liniile, dar in acea zi mi l-am uitat acasa, este obligatoriu inainte sa platesc amenda, si mai apoi sa o contest? Sau o pot contesta direct, fara sa platesc amenda ? Ma gandesc ca este mai dificil sa o platesc si apoi sa mi se restituie cuantumul amenzii de catre RATB . Multumesc
Cel mai recent răspuns: LoredanaP , utilizator 15:38, 5 Decembrie 2012
Nu trebuie sa platiti amenda si apoi sa contestati, o puteti contesta. Daca pierdeti, veti plati suprataxa intreaga, nu redusa la jumatate.
Buna seara,

Eu va recomand altfel, cum procedez eu cu amenzile de radar : platesc amenda in 48 de ore, adica jumatate din ea, dupa care contest procesul verbal. Plata jumatatii de amenda nu inseamna recunoasterea vinei, scrie chiar pe procesul verbal jos. Daca castig, ma duc cu hotararea de la tribunal la directia de taxe si imi recuperez banii, Daca nu castig, raman doar cu jumatate de amenda platita.

Va recomand sa faceti la fel, In acest fel, daca platiti si castigati, recuperati banii integral. Daca platiti si pierdeti, nu platiti decat jumatate. Deci, e un fel de win - win.

Alte pareri mai avizate sunt binevenite.

Cu respect,

Paul
Va multumesc pentru sfaturi! Sunt binevenite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am luat amenda desi am abonament tot_me tot_me M-a prins controlul Ratb ca nu aveam bilet. Eu am abonament dar din graba l-am uitat acasa, in plus acum cateva zile mi-am pierdut si buletinul. Am insistat la ... (vezi toată discuția)
Minciuni ale controlorilor ratb StueyTheKid6 StueyTheKid6 Buna ziua, De curand , am platit o contraventie RATB de 50 de ron, ( in mod corect - mi-am lasat cardul acasa, card care are calitatea de portofel ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb Fleoarca_Irina Fleoarca_Irina Buna ziua. Sambata 14 ianuarie, Am primit o amenda pe lina 182 intre titulescu si gara de nord (o singura statie). M-am urcat in masina fiindca mai aveam 5 ... (vezi toată discuția)