avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Elemente obligatorii ale facturii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Elemente obligatorii ale facturii

Am primit de la unul dintre furnizori facturi care sunt completate gresit, respectiv unul dintre elementele obligatorii ale facturii este eronat.
Ce consecinta poate avea acest lucru in cazul unui control fiscal?
Exista vreo dispozitie legala care sa ma oblige sa verific corectitudinea si exactitatea elementelor inscrise pe facturile emise de furnizor?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:13, 4 Decembrie 2012
Daca nu ne exemplificati concret ceea ce anume ati constatat ca neregula in completarea formularului, nu va putem ajuta foarte mult.

La ce anume va referiti, mai exact?
Este vorba despre codul unic de inregistrare.
Codul unic de inregistrare se poate verifica aici:

[ link extern ]

[ link extern ]

Nu am cunostinta de obligativitatea verificarii unei societati, dar este in interesul Dvs. sa aflati daca partenerul de afaceri este activ sau inactiv.

Daca factura nu contine toate elementele pentru a dobandi calitatea de document justificativ, in speta noastra CUI-ul furnizorul respectiv, nu intruneste toate elementele pentru ca aceasta sa poata fi considerata document justificativ.

Poate furnizorul Dvs. a omis sa scrie o cifra in CUI, se intampla frecvent astfel de situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare furnizor inactiv mihaelacn mihaelacn Buna ziua! Care este legislatia unde se prevede obligativitatea de a verifica furnizorii din punct de vedere al inactivitatii? Am acesta nelamurire intrucat ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura fiscala crinuadrian crinuadrian am inregistrat in contabilitate o factura fiscala care la un control al politiei s-a dovedit ca eram singurul care o are in contabilitate, firma care a emis-o ... (vezi toată discuția)
Control finante simonia80 simonia80 Buna ziua.Avem un control de fond de la Adm.finantelor si au gasit in contabilitate facturi fiscale cu date gresite:CUI incorect,J incorect,firme ... (vezi toată discuția)