avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

intreprindere individuala

buna seara!am o ii nou infiintata cod caen9602(cosmetica).inainte de infiintarea firmei mi-am cumparat aparatele de care am nevoie pentru a lucra,am pe ele facturi dar pe persoana fizica.de la infiintarea firmei mi-am cumparat o peseta si o casa de marcat acestea au deja facturi pe firma.m-ar interesa in reg.de inventar ce sa trec?dupa cum am inteles,in acest reg.se trec bunurile care au un timp de utilizare mai mare decat 1an.daca cumpar trusa de fard,pensule ptr.machiaj si astea le inventariez?si o ultima intrebare;ce declaratii trebuie sa complectez si sa le depun la finante?
multumesc
Cel mai recent răspuns: anonima70 , utilizator 21:57, 17 Decembrie 2012
Normal in registrul de inventar se trec toate obiectele de inventar pe care le detineti in cazyl activitatii dumneavoastra si bineinteles mijloacele fixe adica aparatura achizitionata care sa aiba valoarea mai mare de 18 milioane RON.Aparatura pe care a-ti achizitionat-o inainte de infiintarea II ati luat-o pe numele dumneavoastra sau a firmei?. Daca e pe numele dv nu puteti sa o treceti in registrul inventar. In acest registru se trec toate bunurile care aprtin firmei.Ca sa puteti folosi legal pe firma aparatura procurata puteti face un contract de comodat cum ca dv ca persoana fizica cedati cu titlu gratuit spre folosinta aparatira cumparata inainte de infiintarea II.
va multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa registre camelia70 camelia70 Sunt PFA, pe cosmetica, in sistem real, neplatitoare de TVA. - pentru spatiu, proprietate pers., am incheiat contract de comodat cu titlu gratuit. Spatiul ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala prestari servicii si comert service auto aurah aurah Buna seara!am un service auto ce are domeniu de activitate intretinerea si reparatia auto si comert.Intrebarea mea este: Facturile de la furnizoriprin care am ... (vezi toată discuția)
Inregistrare facturier adina30iulia adina30iulia Buna ziua. Sunt PFA, desfasor activitate de comert, mi-am cumparat chitantier si facturier de la papetarie, deci nepersonalizate si as vrea sa stiu cine imi da ... (vezi toată discuția)