avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua.Socrul meu a decedat acum trei saptamini .Soacra mea si sotul meu,unicul lor copil,au ramas ca mostenitori ai lui.Locuim toti trei,impreuna si in buna intelegere.Socrul meu este parte intr-un dosar privind revendicarea proprietatilor confiscate de comunisti, dosar care inca nu s-a solutionat.Din motive financiare,nu dorim sa facem succesiunea dupa socrul meu deocamdata.Intrebarea mea este daca pentru a beneficia de eventualele despagubiri ce ar putea decurge din solutionarea acelui dosar este obligatoriu sa faca succesiunea.
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 09:12, 5 Decembrie 2012
trebuie sa dezbateti succesiunea, sa obtineti certificat de mostenitor, sa fiti introdusi in dosarul respectiv ca si mostenitori ai reclamantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept proprietate dupa succesiune kerekesevi kerekesevi Bună seara,Aş dori un răspuns la situaţia următoare: În iulie 2012 s-a făcut succesiunea după socrul decedat în anul 2006. Sotul a decedat în ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager Ghermanviorica Ghermanviorica Socrul meu văduv fiind actualmente decedat a vandut partea lui de moștenire în contract cu clauză .După decesul socrului 2007 este normal să nu se facă ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.socrul meu a mostenit de la mama sa un teren de 4500mp ... ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Socrul meu a mostenit de la mama sa un teren de 4500mp impreuna cu 2 nepoti,copii sorei sale decedate. La inceputul anului, socrul meu a decedat si ... (vezi toată discuția)