avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept proprietate dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept proprietate dupa succesiune

Bună seara,Aş dori un răspuns la situaţia următoare: În iulie 2012 s-a făcut succesiunea după socrul decedat în anul 2006. Sotul a decedat în febr,2012. Mostenitori suntem eu ca sotie, soacra si sora lui. Nu avem copii din căsătorie.Succesiunea s-a făcut la notar.Xoacra are 87 de ani. Cumnatul au introdus succesiunea după soţul meu să se facă deodată- împreună- cu socrul.
.Nu am fost de acord să se împreuneze totul, deoarece noi am făcut cu acceptul socrilor casa în curte separat.garaj,mansardă, pivnită. Soacra sră singură in casa, iar pe mine cumnata mă impiedică să intru în camera proprietate a sotului. Să cer inventarierea bunurilor? cum să procedez?
Casa nu este terminat si ar fi trebuit să-l inscriu in cf. Cum să procedez? .. Cum să inscriu casa in Cf.?..pe cert. de mostenitor eu am 3/8.Soacra ar fi de acord, dar cumnata se opune cu indirjire...nici hainele rămase acolol nu-mi pot lua...Vă rog să-mi ajutaţi su sugestii...nu vor să-mi dea de fapt nimic...totul e al lor...dar am fost căsătoriţi...dar pentru ea nu contează...Mulţumesc pentru răspuns..
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 20:53, 26 Ianuarie 2013
Se pare ca va trebui sa dezbateti succesiunea prin instanta de judecata.

Nu o puteti dezbate la notar.

Dar, la notar puteti deschide succesiunea de pe urma socrului.
Daca aveti certificatul de mostenitor si nu puteti intra in posesia cotei primite,pe cale amiabila,puteti sa mergeti in insatanta ,unde cereti stabilirea cu exactitae a bunurilor ce va revin si punerea in posesi prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabia.Dupa care cu ajutorul executorului judecatoresc intrati in posesie de drept a bunurilor mostenite.
la mediere mai trebuie să particip...
Pt inscrerea noii case inscrierea in Cf pot cere cadastru...
Trebuie sa faceti partaj la instanta de judecata
Cadastrul si intabularea in cartea funciara nu se poate face decat dupa ce se imparte mostenirea.

Alte discuții în legătură

Succesiune fodoretelkaeva fodoretelkaeva Aş dori nişte lămuriri... Succesiunea după soţ este ne terninat deoarece s-a făcut succesiunea după socru şi de atunci soacra şi cumnata nu vor ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Succesiune la notar fodoretelkaeva fodoretelkaeva A-s dori un raspuns la nelamurirea mea: sotul meu a murit in 24 Feb.2o12. In luna iulie sunt citata la succesiune la notar ca mostenitoare dupa sot. la ... (vezi toată discuția)