Bună seara,Aş dori un răspuns la situaţia următoare: În iulie 2012 s-a făcut succesiunea după socrul decedat în anul 2006. Sotul a decedat în febr,2012. Mostenitori suntem eu ca sotie, soacra si sora lui. Nu avem copii din căsătorie.Succesiunea s-a făcut la notar.Xoacra are 87 de ani. Cumnatul au introdus succesiunea după soţul meu să se facă deodată- împreună- cu socrul.
.Nu am fost de acord să se împreuneze totul, deoarece noi am făcut cu acceptul socrilor casa în curte separat.garaj,mansardă, pivnită. Soacra sră singură in casa, iar pe mine cumnata mă impiedică să intru în camera proprietate a sotului. Să cer inventarierea bunurilor? cum să procedez?
Casa nu este terminat si ar fi trebuit să-l inscriu in cf. Cum să procedez? .. Cum să inscriu casa in Cf.?..pe cert. de mostenitor eu am 3/8.Soacra ar fi de acord, dar cumnata se opune cu indirjire...nici hainele rămase acolol nu-mi pot lua...Vă rog să-mi ajutaţi su sugestii...nu vor să-mi dea de fapt nimic...totul e al lor...dar am fost căsătoriţi...dar pentru ea nu contează...Mulţumesc pentru răspuns..
Daca aveti certificatul de mostenitor si nu puteti intra in posesia cotei primite,pe cale amiabila,puteti sa mergeti in insatanta ,unde cereti stabilirea cu exactitae a bunurilor ce va revin si punerea in posesi prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabia.Dupa care cu ajutorul executorului judecatoresc intrati in posesie de drept a bunurilor mostenite.