avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vânzare cumpărare cu clauză de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager

Socrul meu văduv fiind actualmente decedat a vandut partea lui de moștenire în contract cu clauză .După decesul socrului 2007 este normal să nu se facă succesiunea .?
Cel mai recent răspuns: Ghermanviorica , utilizator 12:44, 2 Februarie 2018
Pai ce mai avea socrul, ii mai ramasese ceva dupa ce a vandut? Doar daca mai aveti ceva de mostenit, " faceti succesiunea '.
Va mulțumesc eu am întrebat deoarece copiii mei sunt nepoți tatăl lor fiind decedat înaintea socrului meu.
Copiii(nepotii) sunt mostenitori rezervatari deci, au drept la mostenire,mergeti la un notar ptr.dezbaterea succesiunii.
Sa o luam de la inceput.. socrul dvs era singurul proprietar sau a fost impreuna cu soacra ?
Banuiesc ca cu soara.. apoi mai banuiesc ca s-a dezbatut succesiunea dupa ea si mostenitori au fost socrul si sotul.. mai departe, ziceti ca partea lui de mostenire a vanndut-o, sigur doar partea mostenita sau intreaga cota a sa?
Daca a vandut-o , ce mostenire sa mai dezbateti daca acea cota apartine altuia ? Cui a vandut-o de fapt ?
Succesiunea s a făcut numai pe imobil după soacra mea moștenitori fiind soțul supraviețuitor ( socrul) si cei doi copii unul dintre ei fiind soțul meu decedat în prezent.(avem2 copii) .Socrul meu decedat după soțul meu (unul din feciori) a făcut act de v- c cu clauză de întreținere și uzufruct viager asupra cotei lui de moștenire dar a vandut tot terenul de 1000 metri pătrați . Acest teren a aparținut Statului Roman dat în folosință pentru familie .Odată cu punerea în posesie legea 18 / 1991 s a eliberat titlul de proprietate numai pe numele socrului meu care l a si vândut împreună cu cota lui parte de moștenire . se poate?

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate Ghermanviorica Ghermanviorica Va rog dați mi un răspuns.În numele copiilor mei.În anul 1982 a decedat soacra mea la succesiunea socrul meu împreună cu cei doi fii din care unul fiind ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Ghermanviorica Ghermanviorica Soțul și socrii mei au decedat.Am doi copii .Socrii mei au avut teren dat în folosință ,și apoi dat în proprietate cu legea 18/1991.Titlul de ... (vezi toată discuția)
Act de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager Ghermanviorica Ghermanviorica Va rog să mă ajutați cu un răspuns.În anul 2003 adecedat soțul meu moștenitor cu cota parte după mamă la fel si tatăl și fratele soțului.În anul ... (vezi toată discuția)