avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Soțul și socrii mei au decedat.Am doi copii .Socrii mei au avut teren dat în folosință ,și apoi dat în proprietate cu legea 18/1991.Titlul de proprietate a fost dat pe numele socrului meu deoarece soacra a decedat în 1982.S a făcut succesiunea în 1982 după soacra mea numai pe imobil deoarece pe terenul de 1000m pătrați se plătea chirie.Socrii mei au avut doi băieți din care unul respectiv soțul meu a decedat în 2003.Socrul meu având titlul de proprietate pe numele lui a vândut toată suprafața de teren reprezentând si terenul de sub casa si 5/8 cota să din imobil la unicul nepot de la celălalt fiu lasandu ne fără o palmă de teren sub cota moștenită.Nepotul ne a dat în judecată pt. Retrocedare imobiliara .Putem recupera cota după soacra deoarece a fost bun comun? Va rog aștept un răspuns ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:35, 10 Ianuarie 2019
Si terenul si casa sunt tot bunuri imobile.
Cota dupa soacra inseamna 1/2 din casa, care atunci cand s-a dezbatut succesiunea, s-a impartit intre: socru (1/4, la care s-a adaugat jumatatea lui, in total 5/8), sotul dvs 3/8 (adica 3/16) si cumnatul dvs 3/8 (respectiv 3/16).
Cred ca nepotul v-a dat in judecata de fapt pentru iesirea din indiviziune (partaj).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate Ghermanviorica Ghermanviorica Va rog dați mi un răspuns.În numele copiilor mei.În anul 1982 a decedat soacra mea la succesiunea socrul meu împreună cu cei doi fii din care unul fiind ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager Ghermanviorica Ghermanviorica Socrul meu văduv fiind actualmente decedat a vandut partea lui de moștenire în contract cu clauză .După decesul socrului 2007 este normal să nu se facă ... (vezi toată discuția)
Succesiune, testament elisabeta propszt elisabeta propszt Soacra a murit anul acesta in februarie. Socru a murit in 1993. In anul 1996 s-a facut titlurile de proprietate. Pentru ca nu s-a facut succesiunea, dupa ... (vezi toată discuția)