avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager

Va rog să mă ajutați cu un răspuns.În anul 2003 adecedat soțul meu moștenitor cu cota parte după mamă la fel si tatăl și fratele soțului.În anul 2004 socrul meu face la notariat act de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager în favoarea nepotului de la celălalt fiu pe partea de 5/8 din imobil si tot terenul de 1000 metri pătrați.Mentionez ca la data întocmirii acestui act eu si copiii mei (2 copii) dintre care cel mai mic minor nu aveam încă succesiunea făcută după soț .Este corect să apară numele soțului meu deja decedat de aproape un an în acel act ?


Ghermanviorica a scris:

.Este corect să apară numele soțului meu deja decedat de aproape un an în acel act ?


Sub ce forma apare numele sotului dvs? Ce ce se refera mentiunea respectiva?
Scrie așa .eu va scriu pe scurt .Eu X vand partea mea de 5/8 imobil si tot terenul lui (nepotul de la celalt fiu)iar restul de 3/8 rămâne proprietatea moștenitorilor menționat cei doi fii dintre care unul a fost soțul meu decedat deje de aproape un an când sa întocmit acel act.Deci în loc să fie menționați copii decedatului este menționat decedatul.Succesiunea după soțul meu eu si copiii am făcut o la 1 an și jumătate după decesul soțului care avea acea cota parte după mamă lui.2003 05 moare soțul meu .2004 04 act de v-c cu clauză unde apare numele soțului decedat iar 2005 03 succesiunea noastră după soțul decedat care apare în act la un an după deces
Da, pentru ca acele cote de 5/8, respectiv 3/8 sunt conform certificatului de mostenitor dupa soacra dvs.
Pe soacra a mostenit-o sotul, nu copiii direct, iar transmiterea cotei de 5/8 s-a facut in baza certificatului de mostenitor, ca act de proprietate, document care a trebuit respectat.
Iar in certificatul de mostenitor dupa soacra nu apar copiii dvs.


Apoi, notarul la care s-a incheiat acel contract nu a stiut ca dvs ati dezbatut mostenirea dupa sot si nici daca in masa succesorala ati inclus si cota sotului, mostenita de la soacra, adica 3/16
Daca notarul ar fi fost mai catolic decat papa, ar fi trebuit sa ceara si certificatul de mostenitor dupa sotul dvs.
Insa nu a facut-o pentru ca nu are relevanta. Socrul putea transmite oricand cota lui de 5/8, indiferent daca succesiunea dupa sotul dvs a fost sau nu dezbatuta.
Oricum, nu are nici o importanta. Obiectul acelui contract e cota de 5/8.
Numele sotului dvs figureaza doar ca o mentiune ca restul de 3/8 apartine lui.....sotului si fratelui.
Nu aveam făcută succesiunea .Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager Ghermanviorica Ghermanviorica Socrul meu văduv fiind actualmente decedat a vandut partea lui de moștenire în contract cu clauză .După decesul socrului 2007 este normal să nu se facă ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate Ghermanviorica Ghermanviorica Va rog dați mi un răspuns.În numele copiilor mei.În anul 1982 a decedat soacra mea la succesiunea socrul meu împreună cu cei doi fii din care unul fiind ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenitor dupa decesul mamei,atunci cand tatal refuza orice contact cu familia si dispare la o alta femeie! Tetras Tetras Va rog mult sa ne ajutati ,pentru ca nu stim de unde sa incepem in rezolvarea unei situatii cel putin delicate de succesiune... In urma cu cca 4 ani a decedat ... (vezi toată discuția)