avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... abuz de incredere tranzactie pe net
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

abuz de incredere tranzactie pe net

am convenit cu o persoana de pe un site de anunturi online sa facem schimb de telefoane, platind eu o mica diferenta plus taxele de transport (posta romana). am hotarat sa trimitem amandoi telefoanele in aceeasi zi. dupa ce l-am trimis pe al meu l-am sunat si el a spus ca l-a trimis de dimineata. a trecut termenul de livrare si neprimind nimic l-am sunat din nou dar nu a mai raspuns. reusind sa-l prind putin pe mess mi-a spus ca el nu a mai trimis telefonul ca a primit coletul de la mine gol doar cu niste polistiren in el. nu il cred deoarece la telefon a zis ca l-a trimis pe al lui. care ar fii calea de urmat?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Vatamanescu , Avocat 10:27, 5 Decembrie 2012
In mod evident este vorba despre o escrocherie. Ar trebui sa va adresati institutiilor abilitate, adica Politie sau Parchet cu plangere penala. Nu comentez faptul ca veti avea dificultati in a dovedi ceea ce sustineti, ci dimensiunea prejudiciului in raport cu efortul financiar presupus de demersurile pe care ofiterul de politie, procurorul, judecatorul ar trebui sa le faca pentru a lamuri cum ati trimis dvs. un telefon unei persoane pe care nu ati cunoscut-o, despre care nu stiti nimic dar in care aveati incredere. Va trebui ca dvs. sa decideti pe viitor daca este in ordine sa transmiteti bunurile dupa un schimb de telefoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa pe olx Ionut120797 Ionut120797 Buna ziua! Duminica m-a sunat un respectiv pentru telefonul meu de pe olx. Mi-a spus sa facem un schimb. Eu sa ii trimit telefonul meu si el mie in aceeasi zi ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere prin intermediul okazii.ro danu_banu danu_banu Buna ziua! Am incercat sa vand sau sa schimb un telefon pe okazii.ro(nokia n95) In lista de mess a aparut o persoana care a zis ca e de pe okazii.ro si mi-a ... (vezi toată discuția)
Am fost inselat pe olx, ce sa fac? ronaldd ronaldd Am pus la vanzare pe olx un Iphone 8plus dar ai ca fac schimb. Am dat mesaje la diferite persoane daca accepta schimb, iar o persoana a raspuns, aceasta avea ... (vezi toată discuția)