avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imputernicit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imputernicit

Am ,mostenire de acu citiva ani,25 % dintro garsoniera.Partea mea vreau sa o vind matusii mele care are restul de 75 %.Pot sa fac un precontract in baza caruia sa primesc banii pentru cota mea si sa_i dau simultan o imputernicire notariala prin care ulterior ea sa faca toate actele de vinzare-cumparare si in numele meu ?multumesc
Cel mai recent răspuns: fdanila , utilizator 15:55, 5 Decembrie 2012
Raspunsul este da.
Ar fi suficienta si o procura (imputernicire) de vanzare "cu sine insusi" in care se mentioneaza ca s-a platit pretul vanzarii (varianta cea mai ieftina), dar daca vreti ca matusa sa se oblige sa cumpere trebuie sa incheiati fie un antecontract (daca urmariti sa se pronunte o hotarare care sa tina loc de contract), fie un contract de mandat.
Va multumesc.As dori varianta mai ieftina si mai rapida.Deci eu pot face matusei ( si este suficient) o procura la notar "cu sine insusi " in care iscalim amindoua partile,eu ca am primit banii pt. cota mea ,iar ea ca mi-a dat banii si ca-si poate face in baza acestei procuri actul de proprietate pe tot imobilul .Eu facind aceasta procura nu mai am nici-o tangenta cu imobilul .Am inteles corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cota parte anca1974 anca1974 Buna ziua! Pot cumpara o cota parte dintr-un teren? Cum procedez? Merg cu mostenitorul si cu titlul de proprietate la un notar. Multumesc. (vezi toată discuția)
Sfat pt vinzarea pamintului morosanucarmen morosanucarmen Vreau sa vind 1 ha de pamint pt. care am Titlul de Propietate, am gasit un cumparator dar apar unele probleme: 1. Nu este intabulat 2. Pe acest teren este ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat - vanzare-cumparare cu mandat catalina45 catalina45 Buna dimineata....apelez la dumneavoastra cu urmatoarea speta....verisoara mea impreuna cu sotul acesteia au dat procura matusii mele sa vanda cui va crede de ... (vezi toată discuția)