Am ,mostenire de acu citiva ani,25 % dintro garsoniera.Partea mea vreau sa o vind matusii mele care are restul de 75 %.Pot sa fac un precontract in baza caruia sa primesc banii pentru cota mea si sa_i dau simultan o imputernicire notariala prin care ulterior ea sa faca toate actele de vinzare-cumparare si in numele meu ?multumesc
Raspunsul este da.
Ar fi suficienta si o procura (imputernicire) de vanzare "cu sine insusi" in care se mentioneaza ca s-a platit pretul vanzarii (varianta cea mai ieftina), dar daca vreti ca matusa sa se oblige sa cumpere trebuie sa incheiati fie un antecontract (daca urmariti sa se pronunte o hotarare care sa tina loc de contract), fie un contract de mandat.
Va multumesc.As dori varianta mai ieftina si mai rapida.Deci eu pot face matusei ( si este suficient) o procura la notar "cu sine insusi " in care iscalim amindoua partile,eu ca am primit banii pt. cota mea ,iar ea ca mi-a dat banii si ca-si poate face in baza acestei procuri actul de proprietate pe tot imobilul .Eu facind aceasta procura nu mai am nici-o tangenta cu imobilul .Am inteles corect?