avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cota parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cota parte

Buna ziua!

Pot cumpara o cota parte dintr-un teren? Cum procedez? Merg cu mostenitorul si cu titlul de proprietate la un notar.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: anca1974 , utilizator 10:19, 21 Septembrie 2015
In primul rand trebuie urmata procedura la primarie pentru Legea 17/2014. Daca nu s-a facut dezbaterea succesorala nu se poate sti ce cota parte din teren ii revine mostenitorului. Daca s-a facut dezbaterea succesorala situatia este simpla. Pentru ca terenul trebuie mai intai intabulat inainte de vanzare notarul va va face un ac mixt - contract de vanzare cumparare sub conditia intabularii si imputernicirea de a intabula terenul - sau, ca sa fie mai simplu si sa mai castige un ban in plus, antecontract de vanzare-cumparare si procura prin care sunteti imputernicit sa intabulati si sa vindeti terenul cui doriti.

Multumesc pentru raspuns, voi particulariza. Este vorba de un teren pe care vreau sa ampasez 20 stupi 2-3 saptamani in luna mai. Terenul este folosit ca pasune de persoanele din zona. Desi un mostenitor (de la care vreau sa cumpar si singurul de gasit) imi da acordul nu mai vrea sa vina sa se certe cu respectivii.

Voi face o procura prin care sunt imputernicit sa vand terenul, cred ca e suficient si cea mai ieftina varianta.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2015
anca1974, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa Iuliadix Iuliadix As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pt cumpararea unei case in conditiile in care casa este o mostenire iar mostenitorul nu are actele aduse la zi si ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)