Buna ziua. Am o intrebare: daca un pv. de contraventie a fost emis pe data de 10 01 2009 si pe data de 26 01 2009 ora 14 00 am fost la tribunal si mi s-a spus ca nu este facuta contestatie pe acest nr. de pv. astazi 3 02 2009 sunt anuntat de firma de asigurari ca nu-mi poate repara masina deoarece dupa o saptamina apare o contestatie a pv datind 26 01 2009. Intrebare:daca 15 zile au trecut pe data de 25 cum este inregistrata contestatia pe data de 26 si care ar fi motivele acestei pasuiri. Multumesc.
Art. 101,- Cod Procedura civila
Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul.
Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare.
Termenele statornicite pe ani, luni sau saptamani se sfarsesc in ziua anului, lunii sau saptamanii corespunzatoare zilei de plecare.
Termenul care, incepand la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfarseste intr-o luna care nu are o asemenea zi, se va socoti implinit in ziua cea din urma a lunii.
Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala, sau cand serviciul este suspendat, se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.
Contestatia a fost depusa in termen.
Termenul de recurs
lonita
Nu inteleg foarte bine articolul 101 din codul de procedura civila actual. Ma poate lamuri cineva va rog?
Art. 101
Termenele se inteleg pe zile libere, ... (vezi toată discuția)