avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... COASIGURATI- POATE FI SOACRA COASIGURAT
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

COASIGURATI- POATE FI SOACRA COASIGURAT

DACA LOCUIESC CU SOACRA LA ACEEASI ADRESA IAR SOTUL MEU ESTE PENSIONAR POT SA O TREC LA DEDUCEREA PERSONALA SI CA SI COASIGURAT EU FIIND SALARIATA CU CIM NEDETERMINATA
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 12:45, 5 Decembrie 2012
Art. 213 Legea 95/2006
(1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
b) tinerii cu vârsta de până la 26 de ani care provin din sistemul de protecţie a copilului şi nu realizează venituri din muncă sau nu sunt beneficiari de ajutor social acordat în temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate

Nu, soacra nu va poate fi co- asigurat.

Din normele metodologice ale legii 57/2003 adica Codul Fiscal
90. Pentru ca o persoană să fie în întreţinere, aceasta trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: - existenţa unor raporturi juridice între contribuabil şi persoana aflată în întreţinere; - persoana fizică întreţinută să aibă venituri impozabile şi neimpozabile mai mici sau egale cu 250 lei lunar. Persoana aflată în întreţinere poate avea sau nu domiciliu comun cu contribuabilul în a cărui întreţinere se află.

Daca nu aveti un raport juridic cu soacra nu puteti sa beneficiati de deducere suplimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare sot rolex rolex In cayul incheierii unui contract de munca cu timp partial de 2 ore, ssotia angajatului are sau nu calitatea de coasigurat de sanatate ? (vezi toată discuția)
Cooasigurati lilid lilid Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti daca se poate. Ce drepturi au persoanele care se afla in intretinerea unui angajat. Si o baza legala, daca ... (vezi toată discuția)
Persoana in intretinere chrissa79 chrissa79 Buna ziua! As vrea sa stiu daca eu pot lua o persoana intretinere, fara sa beneficiez de deducere personala (intrucat sal meu brut depaseste 3000lei). De ... (vezi toată discuția)