avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cooasigurati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cooasigurati

Buna ziua,


Va rog sa ma lamuriti daca se poate. Ce drepturi au persoanele care se afla in intretinerea unui angajat. Si o baza legala, daca exista.


Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 12:27, 18 Ianuarie 2013
Din normele metodologice ale legii 57/2003 adica Codul Fiscal
art.90. Pentru ca o persoană să fie în întreţinere, aceasta trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: - existenţa unor raporturi juridice între contribuabil şi persoana aflată în întreţinere; - persoana fizică întreţinută să aibă venituri impozabile şi neimpozabile mai mici sau egale cu 250 lei lunar. Persoana aflată în întreţinere poate avea sau nu domiciliu comun cu contribuabilul în a cărui întreţinere se află.

Legea 95/2006
Art. 213 (1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
b) tinerii cu vârsta de până la 26 de ani care provin din sistemul de protecţie a copilului şi nu realizează venituri din muncă sau nu sunt beneficiari de ajutor social acordat în temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurati- poate fi soacra coasigurat ioanaciulei ioanaciulei DACA LOCUIESC CU SOACRA LA ACEEASI ADRESA IAR SOTUL MEU ESTE PENSIONAR POT SA O TREC LA DEDUCEREA PERSONALA SI CA SI COASIGURAT EU FIIND SALARIATA CU CIM ... (vezi toată discuția)
Coasigurare sot rolex rolex In cayul incheierii unui contract de munca cu timp partial de 2 ore, ssotia angajatului are sau nu calitatea de coasigurat de sanatate ? (vezi toată discuția)
Persoana in intretinere chrissa79 chrissa79 Buna ziua! As vrea sa stiu daca eu pot lua o persoana intretinere, fara sa beneficiez de deducere personala (intrucat sal meu brut depaseste 3000lei). De ... (vezi toată discuția)