avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cazier fiscal pt.infiintare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cazier fiscal pt.infiintare asociatie

Buna ziua. Eu si inca 5 pers.dorim infiintarea unui ONG. Suntem in faza de obtinere a cazierelor fiscale.Azi a venit unul dintre cei 5 cu actul,iar in el scrie "are fapte inscrise in cazierul fiscal-reperzentant legal al unei pers.juridice declarata inactiva fiscal".Ce sa inteleg? Ca nu mai poate fi fondator al asociatiei? Va rog mult sa imi raspundeti,pentru ca trebuie sa concep deja actul constituiv si statutul si nu stiu pe cine sa trec in el. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: catalins8 , utilizator 12:35, 24 Aprilie 2015
daniel004 a scris:

ce insemana 'inactivitatea fiscala'?

Inactivitatea fiscala este declarata numai de organul fiscal atunci cand existe situatii in care contribuabilul nu si-a indeplinit obligatiile declarative timp de un semestru, nu poate fi gasit la sediul social, respectiv nu isi desfasoara activitatea la sediul declarat in evidentele legale si se sustrage inspectiei fiscale.
Starea de inactivitate fiscala este inscrisa intr-un registru electronic si poate fi vizualizat de orice persoane pe site-ul A.N.A.F.

Dar in cazul in care unul dintre membrii are in cazierul fiscal o fapta penala care nu tine de fiscalitate (conducere sub influenta alcoolului) , are voie sa fie membru fondator la infiintarea asociatiei?
Sa nu fie vorba de cazierul judiciar in care apare fapta de care spuneti.
Cazierul fiscal contine toate faptele savarasite de un contribuabil, care sunt sanctionate de catre normele fiscale, financiare, vamale si cele ce tin de disciplina financiara.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
AlinaCobuz a scris:

Dar in cazul in care unul dintre membrii are in cazierul fiscal o fapta penala care nu tine de fiscalitate (conducere sub influenta alcoolului) , are voie sa fie membru fondator la infiintarea asociatiei?


Fapta penala respectiva tine de CAZIER JURIDIC si nu de FISCAL. Desi nu are temei legal, unele filiale ANAF solicita la obtinerea certificatului de cazier fiscal si CAZIER JURIDIC (cerere tip + 20 lei taxa + copie CI + cazier juridic). Daca obtineti cazierul fiscal si instanta nu cere cazier juridic pentru fondatori, nu cred sa fie probleme in obtinerea personalitatii juridice. Pe de alta parte, in actele constitutive sau ROI nu va apare un articol de genul: 'Nu pot deveni membrii ai Asociatiei persoanele cu cazier judiciar', asta ca idee.
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2014
grunwald, utilizator
Legea nu face disctintie intre tipul de fapte inscrise in cazierul fiscal, prevede doar ca nu poti fi fondator de ONG daca ai fapte inscrise in cazierul fiscal. In opinia mea prevederea este abuziva si neconstitutionala, limitand nejustificat dreptul de libera asociere, drept constitutional din care ar trebui sa decazi numai prin condamnare penala expresa la asa ceva, pentru ca aici e vorba de orice ONG cu orice scop... si condamnatii penal ar trebui sa isi poata exercita dreptul constitutional de libera asociere.... Insa cat timp nu a fosr declarata neconstitutionala acea prevedere legala, asta este.... Oricum e o prevedere aiurea si fara efecte practice, pentru ca se blocheaza doar intrarea ca membru fondator, nu si intrarea ulterioara in asociatie, cum a confirmat printr-un Recurs in Interesul Legii si Inalta CUrte de Casatie si Justitie... Astfel ca cel in cauza poate sa se inscrie in asociatie la scurt timp dupa infiintarea ei, si apoi poate fi ales si presedinte... deci interdictia aceea nu prea are sens nici daca am accepta ca ar fi legitim sa nu lasi o persoana cu cazier fiscal sa fie membru intr-un ONG, orice ONG....

Alte discuții în legătură

Membru fondator - fapta in cazierul fiscal orazio orazio As dori sa infiintez ca membru fondator un club sportiv. astazi am aflat ca figurez cu o fapta in cazierul fiscal: respectiv sunt reprezentant legal al unei ... (vezi toată discuția)
P.jur. membru in asociatie ContSters56278 ContSters56278 daca vreau sa infiintez o asociatie cu 3 membri dintre care unul persoana juridica am nevoie tot asa de \"cazier fiscal si judiciar\"? sau certificat fiscal ... (vezi toată discuția)
Inscriere membru in ong Liciu Liciu Buna ziua, In dosarului ce urmeaza a fi depus la judecatorie pentru infiintarea ONG-ului mi s-a cerut sa fie prezente cazierele fiscale si juridice ale ... (vezi toată discuția)