avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Suma de plata impusa de catre casa de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Suma de plata impusa de catre casa de sanatate

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine daca se poate in urmatoarea situatie.Tatal meu a fost titularul unei PFA pana in anul 2009.A primit de la Casa de sanatate o instintare din care solicitau deciziile de impunere si declaratiile de sanatate din perioada 2007-2009 si sa justifice plata/neplata acestora.Ulterior a primit o decizie de impunere de la Casa de sanatate cu contributiile restante de plata in valoare totala 2007-2009 de 561 ron.Atasat mai este o decizie cu marorarile de intariere si penalitatile in valoare totatla de 1515.Precizez ca tatal meu nu a platit la vremea respectiva nicio contributie si ca pe atunci se afla in pensie de boala.Ce sfat imi dati?
PS: contributiile sunt calculate pe decizie dupa venitul estimat de la inceputul anului , venit care era mult mai mare decat venitul real de la sfarsitul anului.
Cel mai recent răspuns: manug , utilizator 11:49, 6 Decembrie 2012
Daca tatal dumneavoastra a optat pentru venit estimat, la sfarsitul anului trebuia sa depuna o declaratie cu venitul real realizat, iar daca acesta era mai mic contributiile erau raportate la acesta. Nedeclarand nimic, contributiile s-au raportat la venitul estimat. Inteleg ca tatal dumneavoastra nu a platit nimic, niciodata ...
In opinia mea, ati putea sa verificati daca v-a fost calculata corect suma datorata si penalitatile de intarziere, mai mult de atat nu prea mai aveti ce face.
Acest PFA a fost inchis? Daca da,administratia fiscala de care apartineti trebuia conform legii sa faca un control de fond si sa constate ca veniturile reale realizate erau mai mici decat cele declarate si sa recalculeze impozitul datorat.Deci ar trebui sa detineti un act de control de la administratia financiara cu care sa documentati veniturile realizate la casa de asigurari de sanatate.Daca PFA nu a fost inchis, normal ar fi ca tatal dvs sa detina un registru de incasari si plati in care sunt inscrise acestea,sa mergeti la administratia finaciara cu acestea si sa urmati indrumarile functionarilor de acolo.In mod normal ar fi trebuit sa intocmiti anual declaratiile cu veniturile realizatepe baza registrelor de care v-am vorbit.Daca acestea nu au fost intocmite sunteti pasibil de amenda . Inarmati-va cu mult calm si rabdare.Va urez succes!
Depuneti declaratiile 200 pentru fiecare an si contributia va fi recalculata in functie de realizari.
Va multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale 2010 Gabrista Gabrista Buna ziua Din iulie 2009 sunt PFA cu impozitare in sistem real si neplatitor de tva. Ce declaratii fiscale trebuie sa depun pentru anul 2009 si la ce ... (vezi toată discuția)
Declaratii si termene pfa infiintat in octombrie 2009 alina zaharia alina zaharia Un pfa infiintat in 2009 octombrie cu sistem de ipozitare in sistem real care nu a avut activitate deci nici un venit ce declaratti depune ?adica era obligat ... (vezi toată discuția)
Calcul cuantum indemnizatie maternitate pt pfa cleo.todinca cleo.todinca Buna ziua! Sunt PFA din sept 2007. Am platiti pt 2008, pe baza declaratiei estimative de venit, contributia de 0.85% pt concedii medicale. Cand am fost la ... (vezi toată discuția)