avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... DECLARATII SI TERMENE PFA INFIINTAT IN octombrie 2009
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

DECLARATII SI TERMENE PFA INFIINTAT IN octombrie 2009

Un pfa infiintat in 2009 octombrie cu sistem de ipozitare in sistem real care nu a avut activitate deci nici un venit ce declaratti depune ?adica era obligat sa mai depuna cererea de optiune si declaratia catre casa de sanatate ? ce cota este obligata sa plateasca in acest sens ?
Cel mai recent răspuns: contabil20 , utilizator 18:14, 20 Februarie 2010
În termen de 15 zile de la obţinerea certificatului de înregistrare, persoanele fizice trebuie să se prezinte la Fisc, pentru declararea opţiunii privind modul de impozitare (în sistem real sau la normă de venit) şi pentru depunerea Declaraţiei 220, referitoare la veniturile şi cheltuielile estimate a se realiza în anul respectiv.

În cursul unui an, contribuabilii plătesc 4 tranşe trimestriale de impozit anticipat stabilit de organul fiscal, urmând ca până pe data de 15 mai a anului următor să depună Declaraţia 200 cu veniturile şi cheltuielile efectiv realizate.

„Excepţie fac cei care sunt impuşi la normă de venit şi nu au început activitatea în luna decembrie a anului anterior”
La casa de sanatate poti sa mergi oricand. Faci contract si platesti din urma, conform deciziei de impunere pe 2009.
Daca nu ai depus 220 mergi la administratia financiara sa depui si pentru 2009 si pentru 2010.
O sa primesti decizii de impunere si cu ele mergi la casa de sanatate.

In cazul in care nu ai un contract de munca:
- Chiar daca venitul este 0 vei plati contributie de sanatate la salariul minim brut.
- Va trebui sa faci contract de asigurare si la casa de pensii.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termene de plata taxe pfa cristigolo cristigolo Buna ziua. Am infintat un PFA, in 27 aprilie 2013. Realizez venit numai din PFA si am ales impozitare in venit real. Care sunt termenele de plata ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 - pfa norma de venit ipi ipi Declaratia 220 trebuie oare depusa pt. un PFA infiintat in 2010? (vezi toată discuția)
Declaratia privind venitul estimativ carmadara carmadara Am si eu o nelamurire in aceasta problema : o persoana fizica autorizata constituita in februarie 2008 nu a depus la infiintare declaratia 220 . Acum la ... (vezi toată discuția)