avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Drepturi arendator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Drepturi arendator

Am un teren agricol pe care l-am arendat .
1. Cine poate incasa drepturile banesti de la APIA?
2.La obligatiile arendasului se specifica faptulk ca "are obligatia sa plateasca impozitele datorate pe veniturile realizate din exploatarea terenului arendat"
Se subantelege din aceasta ca eu ca arendator nu mai am obligatia sa declar la ANAF suma pe care o incasez de la arendas, (pentru a plati 16%) acest impozit fiind platit in numele meu de catre arendas ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:53, 5 Decembrie 2012
Asa este. Retinerea si plata impozitului intra in obligatiile arendasului iar arendatorul nu trebuie sa mai declare nimic la A.F.P.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda teren agricol aura2albu aura2albu Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu un contract de arenda teren agricol incheiat de parintii mei ca arendatori. La punctul 6 al contractului - Dreprurile ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din arenda sanduana sanduana buna ziua! In luna noiembrie 2009 am incheiat un contract de arenda cu o societate agricola. Nu am stiut de obligativitatea mea, in calitate de arendator, de ... (vezi toată discuția)
Impoyit pe venit din arenda - completat iulliana iulliana Pentru ca nu sunt de specialitate iar legislatia in materie este stufoasa si schimbatoare aproape de la o zi la alta, iar termenii utilizaţi de către codul ... (vezi toată discuția)