avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Termen de prescriptie expirat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Termen de prescriptie expirat

Buna ziua,

In 2008 mi s-a emis Sentinta Civila prin care Casa de pensii era obligata sa-mi recalculeze pensia pentru limita de varsta retroactiv, incepand cu data de 01.12.2005.
Incepand cu ian.2009, Casa de pensii mi-a recalculat pensia conform Sentintei Judecatoresti, dar suma retroactiva care mi s-ar fi cuvenit in urma calculului nu mi s-a restituit ( practic sentinta a fost pusa in aplicare doar pe jumatate...)
In cursul lunii noiembrie 2012 am depus o plangere la Casa de pensii, iar raspunsul lor a fost ca : executarea titlului executoriu s-a prescris conf. art.405 pct.1 din Codul de Procedura Civila ( au trecut 3 ani de la investirea sentintei).
In cazul acesta, sa inteleg ca am pierdut ?
Nu mai pot sa fac nimic? Trebuie s-o iau de la inceput si sa actionez in judecata Casa de pensii ca nu mi-a restituit benii cuveniti?

V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea calauzi cu un sfat s-au o parere.
Ar putea un avocat sa-mi de-a o consultaie in aceasta directie?

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei pentru limita de varsta imasammy2011 imasammy2011 Buna ziua. In data de 2008 am primit Sentinta Civila prin care Casa de Pensii Bucuresti trebuia sa-mi recalculeze pensia pentru limita de varsta, ... (vezi toată discuția)
minuta tine loc de sedinta sau nu? wolfususro wolfususro Am o intrebare: Minuta din a 2-a instanta-Inalta Curte ..poate fi considerata ca tinand loc de sentinta? In concret am incunostintat partea adversa de ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila def. si irevocabila prin neapelare din 09.09.2004 mai poate fi pusa in aplicare? Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine cu cateva lamuriri in leg. cu o sentinta ramasa def. si irev. prin neapelare din data de 09.09.2004, ... (vezi toată discuția)