Am o intrebare:
Minuta din a 2-a instanta-Inalta Curte ..poate fi considerata ca tinand loc de sentinta?
In concret am incunostintat partea adversa de aplicarea sentintei prin Minuta , si au refuzat aplicarea-poate fi acest un caz penal?
Si daca da conf carui art.?
Multumesc
Opunerea la executarea hotararilor judecatoresti e alt lucru decat ceea ce scrieti d-voastra dar chiar daca nu are rost sa faceti o plangere penala impotriva fostului adversar il puteti executa silit. Obtineti o copie a sentintei cu mentiunea ca este irevocabila si mergeti la un executor judecatoresc.
O notificare puteati face in temeiul minutei, insa executarea silita propriu zisa nu pt ca niciun executor nu va incepe demersurile fara a-i fi prezentat titlul executoriu legalizat. Acest titlu executoriu se depune in original in instanta pt a se obtine incuviintarea executarii silite.
Va trebui sa asteptati redactarea deciyiei si apoi sa o legalizati.
In codul Muncii apare un art.(262) care zice ca neexecutarea sentintei este penala...
Bineineles ca opunerea este altceva.
In ceea ce priveste executorul-nu asta era intrebarea...-s-a apelat si la executor fara rezultat.
Este vorba de faptul ca aceea "minuta" eu am luat-o de la Curte si pe ea scrie ca este decizie-Nota bene-nu minuta si este originala.
In ceea ce priveste titlu de executor... stimatilor mai cititi si informativa ca sentinta in domeniul muncii sre deja titlu executor..
deci intrebarea ramane neatinsa...este caz penal in momentul in care este prezentata "minuta " din sentinta curtii de apel si trece termenul de punere in aplicare (15 zile) si nu se pune in aplicare.
Multumesc