avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociere in participatiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociere in participatiune

Pot sa inchei un contract de asociere in participatiune in calitatate de asociat secundar contribuind in asociatie cu suprafete de teren pe care le-am luat in arenda?Contractele de arenda le-am semnat inainte de intrarea in vigoare a noului Cod civil.Asociatul principal va contribui in asociatie cu animalele.

Daca stabilim prin contractul de asociere o clauza prin care el se obliga sa imi plateasca periodic o anumita suma, contractul de asociere este considerat nul ( sau decat clauza prin care asociatul se obilga sa imi plateasca o anumta suma este considerata nula)?

Care dintre noi va avea dreptul de a depune cerere pentru subventie la Apia?
Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 19:12, 5 Decembrie 2012
E valid, dar n-are legatura cu asociere in participaciune, daca primesc bani si o platesc asociatul ca persona individuala. Altfel trebuia sa fie rasplata aporturile dv in arenda. De fapt daca nu ma insel nici o plata asiguratoara este posibil in astfel de asociere. Ar fi considerat ca o subarenda. Fiti atent ca arendatarul dv sa fie comunicat de intentia dv. pentru ca si el are ce se zica in privinta afaceri pe care vrei s-o faci. Subventia la Apia la va primi el ca subarendatar, oricum nu dv ce nu face nimic cu ele. Contractul nu ar fi nul doar ce denumirea facuta nu e autentica, dar obligatiile ramane ca un contract de subarenda, cu tot ce teoric nici el asa va primi nici subventia Apia in opinia mea, pentru ce trebuie sa se inregistreze contractul ca de subarenda acolo. Daca vreti sa faci o clauza prin care el va va inainta bani din resultate asocieri luni de luni, poate ce e altceva, dar ramane ce trebuie s-o inapoieze in caz de pierderi ca sa fie considerat un contract de asociere in participaciune. Si in acest caz ramanand posesia si facand semanarea corespunzatoara pot ce primeasca dv. subventie apia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol savali savali legea arendei din 1994,art 22 ,interzice subarendarea. in contract cu oamenii,exista o clauza ca terenul se poate subarenda. ce ii de facut?il subarendez sau ... (vezi toată discuția)
Teren agricol dat in arenda unei firme.poate arendasul sa-l inchirieze altor persone fizice telecomanda telecomanda Am dat in arenda unei firme 4 ha teren agricol.pretul 800.kg grau /ha Firma respectiva la randul ei a dat acest teren unor persoane fizice pentru al lucra ... (vezi toată discuția)
Asocierea in participatiune bogdamn bogdamn Daca am un teren luat in arenda, si fac cu altcineva un contract de asociere, asociatul meu poate folosi terenul meu, in conditiile din asociere? Incalc cu ... (vezi toată discuția)