buna ziua,va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns.Fratele meu a comis un accident in aprilie,sub influenta bauturilor alcoolice,din care a rezultat uciderea unui barbat.A fost retinut,apoi eliberat(sentinta cu suspendare 3 ani jumatate).s-a disjuns partea civila a procesului,sotia si cei 4 copii ai victimei au primit in instanta 3 miliarde lei vechi,pensie alimentara si cheltuieli de inmormantare.Asiguratorul masinii(care a fost chemat sa plateasca daune intrucat fratele meu nu detine decat salariul fara alte bunuri mobile sau imobile)am inteles ca va plati daunele.intrebarea mea este ce va urma acum,va deschide asiguratorul proces pentru recuperarea daunelor din salariul fratelui meu?(si in ce cuantum?mentionez ca in fiecare luna fratele meu i-a platit pensie de intretinere si sotiei si copiilor acestuia dublul sumei acordate la finalul procesului.va multumesc din suflet
Asiguratorul va avea dreptul la o actiune in regres impotriva fratelui dvs. In momentul intentarii unei proces impotriva acestuia, fratele dvs poate face dovada in instanta ca a achitat respectivele sume lunar, acestea vor fi scazute in pretentiile asiguratorului, in cazul in care acesta a achitat si el respectivele sume lunar, acesta poate ori sa ceara o diminuare a daunelor ori recuperarea respectivelor sume de la sotia defunctului.
si ce se poate intampla daca fratele meu nu are cum sa plateasca sumele pretinse de asigurator?cel putin nu dintr-o data,eventual rate,se poate?poate fi iar condamnat,de data aceasta cu executare?va rog un raspuns,multumesc!
se poate retine intreg salariul lunar sau in ce procentaj se retine din acesta?sa ii mai trimita bani lunar pentru pensia alimentara sotiei victimei sau asigurarea va acoperi si aceasta?va multumesc
Poprire salariu
Crrr
In anul 2005 am avut un accident de circulatie. Vina mea. Proces, sentinta definitiva si irevocabila. Daune morale. Executare silita. Acum nu stiu exact care ... (vezi toată discuția)