avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cesiune parti sociale

Buna,
Am cedat 90 de parti sociale din o firma unui domn impreuna cu functia de administrator si schimbarea sediului firmei prin contract notarial, iar apoi domnul nu a mai fost de gasit sa mearga la registrul comertului sa depuna restul actelor. Acum au venit niste amenzi pe numele meu de la finante pt ca eu nu m am mai ocupat si nu s au depus declaratii samd.

Ce valoare are contractul de cesiune facut in fata notarului?
Cum pot sa oblig persoana respectiva sa isi inregistreze firma la registrul comertului si sa nu mai fie pe numele meu?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
sebopr, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 07:49, 7 Decembrie 2012
D-voastra nu v-ati pastrat exemplarele d-voastra din actele intocmite?
sigur ca le-am pastrat, doar ca nu am mers la registrul comertului, am avut incredere in om si el nu a rezolvat mai departe.
Atunci cine va impiedica sa mergeti sa le depuneti d-voastra?
Nu asta era intrebarea. Intrebarea era ce valoare are un act notarial!!!
Din ce punct de vedere doriti sa stiti care este valoarea unui act notarial?
Sa inteleg ca nu doriti sa platiti d-voastra taxele la registru si incercati sa-l obligati pe cel care a preluat firma sa o faca? Nu aveti cum sa-l obligati, asa ca pana nu va rezolvati problema la registrul comertului o sa figurati tot d-voastra administrator si asociat. Si mai ales nu aveti cum sa va "aparati"pentru ca legea va da posibilitatea sa inregistrati aceste acte. Nu prea aveti scapare... intr-un mod simplist asa cum doriti.
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2012
ContSters259670, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Procedura vanzare firma simina carmen simina carmen Buna ziua, Revin la d-voastra in speranta primirii unui sfat competent in rezolvarea urmatoarei situatii: Fiul meu cel mare are un SRL la care este unic ... (vezi toată discuția)
Acceptare asociat nou in srl anykk anykk Am un srl ,vreau sa-mi iau un asociat si sa-i cedez 30%din actiuni dar sa raman eu administrator. Ce acte trebuie sa pregateasca viitorul asociat? Si inca o ... (vezi toată discuția)