avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cesiune parti sociale

Buna,
Am cedat 90 de parti sociale din o firma unui domn impreuna cu functia de administrator si schimbarea sediului firmei prin contract notarial, iar apoi domnul nu a mai fost de gasit sa mearga la registrul comertului sa depuna restul actelor. Acum au venit niste amenzi pe numele meu de la finante pt ca eu nu m am mai ocupat si nu s au depus declaratii samd.

Ce valoare are contractul de cesiune facut in fata notarului?
Cum pot sa oblig persoana respectiva sa isi inregistreze firma la registrul comertului si sa nu mai fie pe numele meu?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
sebopr, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 07:49, 7 Decembrie 2012
nu vreau sa scap, dar cum pot sa inregistrez actele la registrul comertului fara el? daca el nu vrea sa vina sa le inregistreze impreuna cu mine? Eu am doar un contract in fata notarului cu el.
Din pacate, acest tip de cesiune presupune 2 etape din care doar prima poate fi parcursa de d-voastra personal fara ajutorul lui. La etapa a 2-a aveti nevoie de un act constitutiv semnat de el, de specimenul lui de semnatura si declaratia lui de asociat unic, ca atare, in acesta situatie nu veti trece decat de prima etapa.
Problemele sunt destul de complicate in situatia in care aceasta persoana nu doreste sa efectueze inregistrarile pentru etapa a 2-a , caci cu prima v-am spus ca va puteti descurca si d-voastra, astfel incat fara ajutor de specialitate chiar nu vad cum va puteti descurca.
Daca aveati cunostintele necesare intocmeati toate actele necesare si v-ati fi oprit si d-voastra 1 exemplar din toate aceste documente, stiind ce surprize pot sa apara, asa....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Procedura vanzare firma simina carmen simina carmen Buna ziua, Revin la d-voastra in speranta primirii unui sfat competent in rezolvarea urmatoarei situatii: Fiul meu cel mare are un SRL la care este unic ... (vezi toată discuția)
Acceptare asociat nou in srl anykk anykk Am un srl ,vreau sa-mi iau un asociat si sa-i cedez 30%din actiuni dar sa raman eu administrator. Ce acte trebuie sa pregateasca viitorul asociat? Si inca o ... (vezi toată discuția)