avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Revocare administrator din functie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Revocare administrator din functie

Buna! Imi poate spune cineva care sunt pasii de urmat pentru revocarea unui administrator din functie, inclusiz retragerea semnaturii din banca, banuiesc ca si blocarea cardurilor ca sa nu apara surprize neplacute tinand cont ca "domnul" are relatii....... Si cat ar dura toata procedura. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 19:44, 6 Decembrie 2012
In cazul in care administratorul nu e si asociat e foarte usor:
Decizia asociatului unic ( sau hot AGA-daca sunt mai multi) prin care
1.se revoca din functia de admin a respectivului
2. se numeste in functia de admin a lui x-ulescu.

X-ulescu trebuie sa mearga la notar sa dea declaratie ca indeplineste conditiile si accepta mandatul de admin si mai trebuie si specimenul de semnatura ( acestea se pot face si la Registrul Comertului la ghiseu).
Se intocmeste dosarul pentru registru care contine:
-cererea,decizia (hot AGA in 2 ex + 1 contoar de cuvinte), declaratia noului admin, specimenul de semnatura, copie buletin, delegatie+copie CI delegat, se depune dosarul si
in 7 zile lucrarea iese de la registru
IN cazul in care adminul e si asociat ( depinde si cu cat la %)si nu e de acord sa fie revocat atunci e putin mai complicat.. Despre acest lucru las pe altii mai stiutori decat mine. Eu atat v-am putut ajuta.
Bafta si spor
Multumesc.
Administratorul nu e si asociat. Si la banca, cum se procedeaza?.........
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2012
JustMe1977, utilizator
La banca se prezinta noul admin cu actul constitutiv actualizat si se face schimbarea in baza lor de date. AOLEU am uitat in raspunsul anterior sa actualizati Actul Constitutiv al societatii cu datele noului admin trebuie si acesta depus la registru. Ma scuzati de omisiune....
Multumesc!!!!!!!!!!!!!!!
Cu placere! Si daca sunteti amabil (a) dupa ce depuneti dosarul si primit nota de calcul va rog din suflet faceti-i o copie inainte de a o plati si a o depune la registratura. Iar cand veti ajunge acasa vedeti ca in Forumul "Societati comerciale" e un topic care se numeste "Tarif ORC" in care incercam sa facem un "mercurial" al tarilelor in functie de obiectul dosarelor depuse. Va multimim pentru contributia adusa la dezvolarea acestuia!=D>:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare administrator societate Kyandra Kyandra Buna ziua, Vreau sa schimb administratorul unei societati (asociatul unic ramane acelasi). Ce trebuie facut? Ce acte trebuie sa duc la Registrul Comertului? (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut pentru a nu mai fi administrator sc? zzzeenn zzzeenn sant administrator al unei firme de 6 luni.firma este a unui prieten din 1998.acum vreau sa ies ptr.ca el nu mai are nevoie de mine,am luat marfa cu file la ... (vezi toată discuția)
Prelungire mandat administrator derderian derderian ce anume trebuie pentru prelungirea unui mandat administrator la ORC? e acelasi administrator. Trebuie tot circul cu hot. aga, contor, specimen semnatura ... (vezi toată discuția)