avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Termen posta CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Termen posta CEDO

Termenul CEDO se calculeaza de la data postala? la fel se intampla si daca trimit prin curierat rapid? Problema cu curieratul rapid e ca se schimba curierul din Romania cu cel din franta, iar stampilele de pe plic vor lipsi.... daca intelegeti ce vreau sa zic :)
Cel mai recent răspuns: kisso , utilizator 22:13, 6 Decembrie 2012
Stimat forumist,

Termenul de 6 luni se calculează ( ca regulă generală) avându-se în vedere data poștei, nu data la care documentul ar ajunge la CEDO - vezi precedentul Kipritici contra Turciei.

Totuși, este necesar să aveți în vedere următoarele:

De curând, în Cauza de Mare Cameră SABRİ GÜNEª contra Turciei, Cererea 27396/06, CEDO și-a conturat jurisprudența asupra ultimei zi a termenului de depunere a cererii, statuând că, dacă acesta cade într-o zi nelucrătoare, de exemplu, duminică,

ultima zi de depunere a cererii nu va fi următoarea zi lucrătoare - cum se calculează termenele în dreptul intern - ci, avându-se în vedere durata mare a termenelor CEDO, precum și posibilitățile multiple de a se depune o aplicație înăuntrul acestui termen,

aplicantul este dator să respecte acest termen de 6 luni, și, față de situația mai sus descrisă, aplicația depusă în ziua de luni - în cazul respectiv 29 mai în loc de 28 mai - s-a considerat ca tardivă.


Deci, dacă vă expiră termenul duminică, nu depuneți aplicația luni, ci sâmbătă, înainte de expirare.


PS. Nu văd utilitatea unui apelării la curier rapid, din punctul meu de vedere, o trimitere cu Poșta, având confirmare de primire - recipisa roșie - fiind suficientă.

Cu stimă.
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2012
andreigrigoriu, moderator
imi este mai comod din cauza unor mici probleme medicale sa chem curierul, decat sa ma duc la posta. singura problema fiind faptul ca firmele de curierat nu pun stampila pe plic.

am si increderea ca poate ar ajunge pe maini mai bune plangerea mea, decat daca ar fi venita si amestecata impreua cu alte cateva mii de plangeri zilnice aduse de postas.

Astept pareri.

PS: costa trimiterea prin posta romana? avand in vedere ca trimiti cel putin 300-500 grame in plic A4?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoare către cedo returnată deși adresa era corectă. pe cine trag la răspundere dacă și la a doua expediere se întâmplă la fel? OlDumitra OlDumitra Am depus dosar CEDO, cu adresa exacta astfel : Monsieur le Greffier Cour européenne des droits de l’homme Conseil de l’Europe F-67075 Strasbourg cedex - ... (vezi toată discuția)
Termen cedo kisso kisso Daca ultima hotarare interna a fost luata pe data de 28 iunie 2012, sa inteleg ca pot depune plangere catre CEDO la posta: 1. Pana pe data de 27 decembrie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog dacă poate cineva sa-mi spuna cum se socoteste ... Dan Mihai Dan Mihai Buna ziua Va rog dacă poate cineva sa-mi spuna cum se socoteste termenul de depunere a ÎNT MPINĂRII , ? se referă si la zilele lucrătoare , 25 de zile ... (vezi toată discuția)