avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Depunerea unei sesizari la Asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Depunerea unei sesizari la Asociatia de proprietari

De cateva luni incerc sa iau legatura cu presedintele asociatiei de proprietari pentru a vorbi in legatura cu anumite probleme. De fiecare data cand ne intalnim nu reusim sa ne intelegem pentru ca incepe imediat sa strige. Am incercat sa-i dau o sesizare scrisa in timpul unei sedinte a asociatiei dar imediat dupa ce i-am dat-o, mi-a rupt-o de fata cu ceilalti locatari.
In calitate de proprietar, am dreptul sa ma adresez asociatiei de proprietari in scris si sa primesc numar de inregistrare si raspuns la anumite probleme legate de asociatie? Daca am acest drept, cum pot sa fac aceasta sesizare catre conducerea asociatiei?
Va multumesc!
ce face presedintele este abuz
depune cererea in prezenta a minim 2 martori pt ca daca ajungi la tribunal iti trebuie dovezi
cea mai buna varianta dute la posta si depune cererea prin posta cu ar de primire si pastreaza toate hirtiile de la posta pt ca atunci e obligat sa iti raspunda si este cea mai clara dovada
Daca aveti interes sa va informati asupra unor aspecte ce tin de activitatea asociatiei de proprietari,in temeiul art 10 din L nr 230/2007 formulati cererere oficiala presedintelui de asociatie
Daca aveti neclaritati /suspiciuni asupra temeiniciei listelor de intretinere,aveti dreptul in temeiul disp art 12 A lit c si d din HG nr 1588/2007
sa formulati contestatie la presedintele de asociatie la lista de plata,in termen de 10 zile de la afisarea acesteia .Presedintele detine obligatia legala sa raspunda la contrstatie in termen de 7 zile

Daca la nivelul imobilului va confruntati cu dezinteres sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Dar ceilalti proprietari pot discuta cu presedintele?
Li se intampla multora ori numai dumneavoastra asa ceva?
Poate gasiti un intermediar, un mediator dintre vecini, poate cenzorul, un membru al comitetului, administratorul...care sta de vorba cu dumneavoastra si apoi cu presedintele ca sa lamuriti situatia.
Va multumesc pentru raspuns.
Un mediator nu sunt sanse sa gasesc pentru ca nimeni nu vrea sa se puna rau cu conducerea asociatiei. Ceilalti vecini pur si simplu nu se baga iar conducerea asociatiei isi cam face de cap. Presedintele, cenzorul, administratorul si un ajutor al presedintelui sunt de parere ca au facut cam tot ce au vrut in legatura cu blocul. Au ocupat spatii comune din subsolul blocului, au construit un garaj din beton, lipit de bloc pe toata suprafata pe care pana in urma cu cativa ani era o gradina cu flori si multe altele iar in aceste conditii, vreau si eu sa folosesc un spatiu de aproximativ 3 metri patrati care e la jumatate de metru de usa mea si care e nefolosit de 30 de ani dar prefera sa-l tina inchis cu lacatul decat sa ma lase sa-l folosesc eu.
Din acest motiv vreau sa ii intreb pe cale oficiala cu ce drept au ocupat toate acele spatii si de ce pe mine nu ma lasa sa ocup un loc nefolosit de 30 de ani, de cand a fost construit blocul.
Voi trimite sesizarea prin posta. Sper sa se rezolve ceva. La primarie, nu cred ca voi face nicio reclamatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa cenzor ContSters189595 ContSters189595 Buna seara, Datorita faptului ca, listele de plata nu sunt semnate de cenzor , cu numele citet si semnatura , avem dreptul de a nu accepta lista de plata? ... (vezi toată discuția)
Probleme la calculul intretinerii kmlonu kmlonu Buna ziua, Am o mare nelamurire in ceea ce priveste asociatia de locatari/proprietari a blocului in care locuiesc. De cand m-am mutat aici am inceput sa ... (vezi toată discuția)
Constructie in scara blocului SntK SntK Un vecin a construit la parter in bloc o camera in spatiul care era liber , si a inchis-o cu lacat. Nu stiu daca are autorizatie , o sa-l intreb , desi ... (vezi toată discuția)