lucrez la o firma de paza deaproape 6 luni , am dreptu la concediu de odihna? si la zilele suplimentare de concediu de odihna pentru ca lucrez in domeniu periculos
salariatul are dreptul la concediul de odihna corespunzator cu perioada lucrata intr-un an.Limita minima a zilelor de concediu dintr-un an este de 20 zile lucratoare.Trebuie sa verificati in contractul individual de munca cate zile zile de co v-au fost acordate si daca in contractul individual de munca au fost trecute zile de co suplimentare pentru domeniul de activitate in sector cu grad mare de risc.Sa presupunem ca aveti in contract 21 zile de concediu de odiha, asta inseamna ca pentru 6 luni lucrate trebuie sa primiti 10.5 zile lucratoare, rotunjit in favoarea salariatului vor fi 11 zile .
In rest, depinde de negocierea dvs.cand ati incheiat contractul.
in contract am 21 de zile de co , dar sefii imi spun ca nu beneficiez de co numa dupa 6 luni lucrate.este adevarat?si nu beneficiez de co suplimentar pentru ca lucrez in domeniu cu grad de periculozitate sporit,asa scrie in contract dar am inteles de la colegi ca este o lege prin care ai obliga sa ne dea zile de co suplimentar sau sa ne plateasca.este adevarat? multumesc