avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

lucrez la o firma de paza deaproape 6 luni , am dreptu la concediu de odihna? si la zilele suplimentare de concediu de odihna pentru ca lucrez in domeniu periculos
Cel mai recent răspuns: ciprian69 , utilizator 10:40, 6 Decembrie 2012
salariatul are dreptul la concediul de odihna corespunzator cu perioada lucrata intr-un an.Limita minima a zilelor de concediu dintr-un an este de 20 zile lucratoare.Trebuie sa verificati in contractul individual de munca cate zile zile de co v-au fost acordate si daca in contractul individual de munca au fost trecute zile de co suplimentare pentru domeniul de activitate in sector cu grad mare de risc.Sa presupunem ca aveti in contract 21 zile de concediu de odiha, asta inseamna ca pentru 6 luni lucrate trebuie sa primiti 10.5 zile lucratoare, rotunjit in favoarea salariatului vor fi 11 zile .
In rest, depinde de negocierea dvs.cand ati incheiat contractul.
in contract am 21 de zile de co , dar sefii imi spun ca nu beneficiez de co numa dupa 6 luni lucrate.este adevarat?si nu beneficiez de co suplimentar pentru ca lucrez in domeniu cu grad de periculozitate sporit,asa scrie in contract dar am inteles de la colegi ca este o lege prin care ai obliga sa ne dea zile de co suplimentar sau sa ne plateasca.este adevarat? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in caz de cim determinat mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog sa imi spuneti si mie daca o persoana s-a angajat in luna noiembrie anul 2009 cu contract pe perioada determinata de 3 luni si de atunci i ... (vezi toată discuția)
concediul de odihna suplimentar aartist aartist Buna ziua, cum se calculeaza conediul de odihna suplimentar la care are dreptul un salariat. Conform CIM acesta are dreptul la 6 zile CO suplimentar anual. (vezi toată discuția)
Concediul de odihna suplimentar pentru lab. de radiologie din cadrul unui spital stoiandanaclaudia stoiandanaclaudia Din cate stiu personalul medical din cadrul laboratorului de radiologie beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de 10 zile, ce nu stiu este daca si ... (vezi toată discuția)