avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... refuz stergere cont de pe un site, la solicitarea mea
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

refuz stergere cont de pe un site, la solicitarea mea

Buna ziua,

In anul 2008, am postat o recenzie pe un site de turism, despre o locatie in care am fost, si am postat si poze. Acum, am revenit pe acel site cu un mail catre admin, prin care am solicitat sa imi stearga contul. Am fost intrebat de ce doresc stergerea contului, si am spus ca pur si simplu nu mai doresc sa am cont pe acel site si nu mai doresc sa imi apara pozele pe site. Mi s-a spus ca pozele nu mai sunt ale mele si nu exista un motiv intemeiat sa solicit stergerea contului.
Mai jos, o sa citez din raspunsul venit pe mail:

Bună ziua

Cf termenilor și condițiilor de folosire a saitului, pe "(site)" NU se pot șterge conturi.
Dacă nu pentru altceva - atunci pentru că nu există (nu a fost implementată, de la bun început) o asemenea facilitate (comandă), tehnic vorbind.

Totuși, pentru că vrem să venim în întâmpinarea eventualelor probleme întâmpinate de membrii comunității, încercăm să înțelegm cazurile particulare și să ajutăm, prin soluții personalizate (dacă e posibil)

Spuneți-mi vă rog, care este motivul pentru care doriţi "ştergerea contului"? Cu alte cuvinte, care este natura problemei pe care o întâmpinaţi?

--

În timp ce scriam, m-aţi sunat.
Am discutat şi m-am lămurit.

Răspunsul final: găsesc solicitatea dvs ca nerezonabilă: în ciuda bunăvoinţei și sdisponibilității mele de a găsi o soluționare care să respecte Termenii și condițiile de folosire, îmi este imposibil să accept o asemenea solicitare
.



Se poate asa ceva? E legal? Ce sa fac? Eu nu am nimic de spus? :(

Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2012
sclippi, utilizator
Cel mai recent răspuns: sclippi , utilizator 14:58, 6 Decembrie 2012
In momentul in care dvs v-ati facut contul pe respectivul site, ati bifat probabil si sectiunea " termeni si conditii", in care v-ati dat acceptul in privinta respectivilor termeni.
Asta stiu si eu, dar e legal sa nu pot sa imi exprim dezacordul asupra publicarii pozelor si a detinerii unui cont pe acel site? As dori un raspuns mai competent, bazat pe niste legi scrise.
Deci, practic, dvs in momentul acceptari conditiilor pentru crearea contului, ati incheiat un contract electronic cu propietarul respectivului site, contractul este legea partilor.
Ok.... deci nu mai pot sa fac nimic, da? :| Ei raman cu pozele mele, si cu datele mele personale si eu nu mai pot interveni in nici un fel. Nasol. Altadata o sa fiu mai atent pe ce site-uri in fac cont si ce postez...
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde si cum chem in judecata persoana care a postat poze cu mine fara acordul meu? ZbarceaCristian ZbarceaCristian Buna seara, un individ anonim a postat pe site-ul lui poze cu mine de pe site-ul meu de socializare (facebo...) cand stau cu cutitul la gatul unui prieten ... (vezi toată discuția)
Poze atasate in forum tareghimihaela75 tareghimihaela75 O perioada de timp am frecventat un forum in al carui album am postat niste poze.In urma unor neintelegeri cu admin, am fost suspendata de pe forumul respectiv ... (vezi toată discuția)
Date personale facute publice so2ro so2ro Buna ziua, In urma cu cativa ani m-am inscris pe un forum, unde mi-am incarcat fotografia mea si adresa de email. Aceste date ale mele ( poza si adresa de ... (vezi toată discuția)