avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM

Buna ziua
In octombrie 2012 angajam a doamna pe post de ospatar, cu contract pe perioada nedeterminata, perioada de proba de 90 zile. Dupa aproximativ o luna isi anunta verbal seful direct ca este insarcinata, sarcina fiind de aproximativ trei luni.
In toata perioada de cand este angajata, sotul ei o urmareste stand zilnic in restaurant ore intregi impiedicand-o sa-si faca treaba, o suna la telefon si o tine de vorba , o cearta si o injura de fata cu clientii, jigneste si ameninta colegele care incearca sa aplaneze conflictele, etc.
Punctul culminant a fost in ziua cand in timpul serviciului a fost chemata in fata restaurantului si a fost agresata fizic de sotul ei, incat unul din clienti a chemat politia la serviciul de urgenta 112, iar ea s-a ales cu un ochi invinetit.
In momentul cand seful de restaurant a luat-o la intrebari a fost foarte obraznica si a amenintat ca oricum nu se poate lua nici o masura impotriva ei pentru ca este insarcinata. In ziua urmatoare la incheierea programului si-a anuntat seful ca merge sa-si ia concediu medical , pe care l-a si predat la biroul personal.
V-am explicat situatia atat de amanuntit in speranta ca ma veti putea ajuta sa-i incetez contractul de munca fara sa am probleme.
Va multumesc mult si astept un raspuns cat se poate de urgent.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:19, 7 Decembrie 2012
Practic nu o puteti concedia pt ca este insarcinata. Asteptati sa intre in concediu pt cresterea copilului si puteti rezolva problema ulterior, dupa terminarea concediului.
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2012
Filip Alexandru, utilizator
A anuntat in scris pe angajator ca este insarcinata?
Nu a anuntat in scris, dar a depus concediul medical cu cod diagnostic 745 si cod indemnizatie 06
Una este sa depuna concediu medical si alta este sa anunte in scris ... OUG nr.96/2003 prevede anuntarea angajatorului care nu poate fi echivalenta cu depunerea concediului medical ...
Angajatorul nu a fost noticifac in scris si mai mult se poate proba prin martori comportamentul sotului si al ei in timpul serviciului si faptul ca a luat marfa din unitate fara sa o achite. Desi salariile de regula sunt platite pe baza de fluturasi de catre seful de unitate, a solicitat salariul mai repede de la caserie, motivand probleme personale, si-a cheltuit banii si nu a mai achitat contravaloarea marfurilor luate din unitate.

Alte discuții în legătură

Sarcina la locul de munca ContSters179234 ContSters179234 Buna ziua, Astazi am fost cumva amenintata de catre directorul general cum ca administratorul societatii a propus sa ma dea afara pe mine si pe o ... (vezi toată discuția)
Fisa postului sef sala restaurant dana state dana state Buna ziua si La multi ani! Caut un model pt fisa postului de sef sala restaurant si nu reusesc sa gasesc mare lucru pe net. Va rog sa ma ajutati, daca ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contracului de munca la gravide mirelast mirelast Se poate sa imi desfaca contractul de munca cat timp sunt insarcinata in 3 luni, deoarece am fost amenintata cu acest lucru pentru ca sunt in concediu medical ... (vezi toată discuția)