In urma unui proces de somatie plata pe care firma mea ca si creditor l-a castigat, am dat la executor. Dupa 8 luni de zile banii care mi se cuveneau au fost in sfarsit livrati in data de 03.12.2012 catre executorul judecatoresc. am fost astazi la executor care imi spune ca mie imi va depune el, executorul, banii, in cont abia dupa 20.12.2012.Este corect sa mi puna in cont asa de tarziu? Poate este un termen si nu stiu eu.Avand in vedere ca eu am nevoie urgent de banii acestia, ma poate ajuta cineva sa-mi spuna de ce executorul mi da asa de tarziu?Exista un termen sau ceeee?????
Da, exista un temei legal. Conform Codului de procedura civial sumele se elibereaza in 15 zile de la data depunerii sumei in contul executorului.
Art. 562 - Suma de bani realizată prin executarea silită se eliberează creditorului urmăritor până la acoperirea integrală a drepturilor sale, iar suma rămasă disponibilă se predă debitorului.
Art. 569 - (1) Eliberarea sau distribuirea sumei rezultate din executare se poate face numai după trecerea unui termen de 15 zile de la data depunerii sumei, când executorul va proceda, după caz, la eliberarea sau distribuirea acesteia, cu citarea părţilor şi a creditorilor care şi-au depus titlurile.