buna seara,vreau sa fac schimb de masina cu cineva,schimb pe schimb.cum trebuie sa procedez,ce acte trebuie?cat timp pot sa merg cu ea,cu cea pe care vreau sa o iau fara sa o trec pe numele meu?trebuie sa fac o alta polita rca?
ambele masini sunt inscrise in romania.pana o trec pe nume,impozitul pe fosta masina il platesc eu,iar cel care fac schimb la fel?
Intocmiti contracte de vanzare cumparare, prima data ca vanzator si a doua oara ca si cumparator. Va avantajeaza sa o treceti la impozite si taxe de la inceput de an, in acest fel nu va mai complicati cu impozitul. Alt lucru care v-ar favoriza este sa faceti intelegerea ca fiecare sa inscrie masina pe numele lui, in caz contrar amenzile de rovinieta, pot veni pe numele dvs.
Asigurarea este pe masina, daca vanzatorul o are pe un termen mai lung puteti sa o folositi dvs. Sfatul meu este sa nu va lungiti cu actele(parca aveti 30 zile sa o inscrieti pe numele dvs in politie), daca respectivul cumparator o vinde cu chitanta de mana, toate problemele pt aceea masina vor veni pe numele dvs, exceptie amenzile date soferilor, deja m-am repetat, scuze.