avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... schimbare avocat de catre judecator?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

schimbare avocat de catre judecator?

astasi, la galati, intr-un proces penal, inculpatul era asistat de catre avocat angajat. Judecatoarea a apreciat ca acesta nu ofera asistenta juridica "profesionala", si dispune a se face adresa catre barou pentru desemnarea unui avocat din oficiu?!
1.nu se incalca in acest fel relatia contractuala avocat client?!#-o
2.ca judecatorul are libertatea de a cenzura acordarea cheltuielilor de judecata constand onorariul avocatului (alta idiotenie, dar este legiferata) este o practica curenta la tribunalul galati, dar inlocuirea avocatului angajat cu unul din oficiu, pare cam antiprocedural #-o
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:28, 7 Decembrie 2012
Din cate stiu eu judecatorul decide daca apararea inculpatului este asigurata de catre avocatul ales de clientul sau ori nu. De exemplu, un avocat care nu poate sa-si dovedeasca aceasta calitate va fi oprit de instanta sa reprezinte pe cineva, in acest caz instanta fiind obligata sa ceara baroului sa numeasca un avocat din oficiu. Sau daca inculpatul doreste sa se reprezinte singur, iar instanta socoteste avand motive temeinice, ca acesta nu este in stare sa se apere singur, va dispune numirea unui avocat din oficiu. :D Deci cu alte cuvinte, daca instanta considera ca dreptul inculpatului de a se apara nu poate fi realizat, este obligata sa ia masuri pentru a nu fi incalcat acest drept. Oricum, vad ca si dvs. sunteti avocat. Nu cred ca va refuzat nimeni dreptul de a practica aceasta meserie atata timp cat ati putut dovedi calitatea dvs. de avocat.
Pana la urma, eu sunt un simplu utilizator :D probabil ca nu am dreptate. :)
Doar daca nu avea dreptul de a pune concluzii la acea instanta si nu era nici pregatit se putea intampla asa ceva.
Judecatorul nu poate sa desemneze avocat din oficiu si sa rezilieze contractul cu avocatul ales.
Am vazut insa situatie in care avocatul ales.nu cunostea dosarul si pentru ca s-a respins cererea de amanare a judecatii a ramas si avocatuldin oficiu care cunostea dosarul cauzei.
Probabil ca instanta stia ca avocatul ales nu prea s-ar fi descurcat...

Conteaza foarte mult si calitatea apararii...
Daca instanta stie calitatea apararii care se poate face de avocatul ales nu se stie ce decide dupa cum am aratat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului la aparare marian costea marian costea buna ziua.am, primit amenda administrativa de la procuror.partea vatamata a facur plangere.la judecata,judecatorul ma intreaba:``aveti alte credreri?``eu ii ... (vezi toată discuția)
Arestare preventiva pentru sustragere de la urmarirea penala.cerere de amanare pentru angajare aparator CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intrebarea vizeaza situatia in care inculpatul este liber ( nu este retinut) si este citat pentru a se judeca propunerea de arestare preventiva formulata de ... (vezi toată discuția)
Arestare zdb zdb sunt obligat sa dau declaratii daca imi cere politia sau pot cere dreptul la un avocat? stie cineva unde gasesc drepturile pe care un politist trebuie sa le ... (vezi toată discuția)