Zilele trecute am avut un accident minor: o doamna grabita rau a intrat in interesectie pe culoarea rosu in timp ce eu aveam verde. Desi am franat, am acrosat-o. Doamna s-a dat jos din masina, a anlizat rapid pagubele (la ea erau minore) si a fugit.
Eu am fost la politie si am trecut prin procedura de rigoare si politistul mi-a explicat respectiva persoana, are la dispozitie 24 ore sa se prezinte la sectie , ceea ce nu a facut - am aflat ulterior.
Acum ei vor trimite citatie si eu trebuie sa astept solutionarea
Intrebarile mele sunt:
- care sunt consecintele pentru "doamna" grabita care este clar un pericol public?
- cum imi repar masina?
- ce se va intampla mai departe?
Reparatia o va suporta asigurarea daca aveti. Daca nu aveti si va fi gasita ,, doamna'' care va avariat masina, vor fi suportate cheltuielile de reparatie din asigurarea acesteia. Daca nici aceasta nu are asigurare situatia se va complica putin pt. ca va trebui sa plateasca din banii proprii. Cel mai probabil nu avea asigurare si deaia a fugit. :)) Cat despre ce va patii ,,fugareata'', cel mai probabil va primi o amenda, nimic mai mult.
Insa sa nu uitati ca cel ce afirma o pretentie in fata instantei trebuie sa o si dovedeasca. :D
Va ramane fara permis pt ca nu s-a prezentat sa declare accidentul.
Daca nu are asigurare sau nu vrea sa se foloseasca de ea, pentru recuperarea pagubei fie ii faceti plangere penala pt distrugere si va constituiti parte civila, fie o actionati in judecata dar aici trebuie sa timbrati la valoarea pretentiilor dvs de despagubire.
Trebuie sa deschideti dosar de dauna la asiguratorul persoanei vinovate de producerea accidentului. Trebuie sa va asigurati probe (poate 1, 2 martori care au vazut accidentul), in cazul in care persoana respectiva va nega producerea accidentului.
Va multumesc tuturor pentru raspuns.
Problema martorilor este mai grea pentru ca imediat dupa accident, desi erau prezente foarte multe persoane, inclusiv taximetristi in statie, am cerut date de contact si nimeni nu a vrut sa-mi dea deoarece au spus ca le este teama sa se bage. Am fost inspirata sa iau nr masinii unui taximetrist dar nu stiu cat ma va ajuta dat fiind ca mi-a spus ca nu doreste sa dea declaratii si daca va fi chemat, e posibil sa spuna ca nu a vazut nimic.
Timp de 24 ore dupa accident, persoana nu s-a prezentat la politie si asta nu poate fi considerat un semn de vina?
Am verificat pe internet si am vazut ca persoana respectiva are asigurare valabila, soferita are permis si masina este inregistrata pe numele ei.
Voi cerceta daca in intersectia respectiva sunt camere
Pai eu am inteles din ce ati relatat dvs. ca v-a avariat masina cu masina dansei. Deci si masina acesteia trebuie sa prezinte urme ale accidentului. Eu cred ca este o dovada destul de buna. Din moment ce a fugit de la locul accidentului va va fi usor sa dovediti ca ea a fost de vina. Daca stiti cine este aceasta persoana va sugerez sa anuntati si organele de politie ca poate nu au aflat inca :DDDDDD