sunt divortat de un an
am un copilde 14 ani care are domiciliul la domiciliul mamei inca din timpul procesului de divort nu am putut sa ma intilnesc cu copilul din diverse motive daca am cerut mamei lui (fosta sotie)relati despre el chiar si cind era plecata in delegati mai mult de 24 de ore am primit doar raspunsuri" e in siguranta" acum am nevoie de copii dupa buletinul lui si certificat de nastere iar ea nu doreste sa im-i dea aceste copii, nu stiu nici macar unde locuiesc ei ce pot sa fac ca sa obtin aceste acte si sa o lamuresc cumva ca si eu sunt parinte ? inainte de a cere in instanta acest lucru
Încercaţi să aflaţi unde locuieşte fosta soţie împreună cu fiul dvs. Dacă reuşiţi acest lucru , iar solicitarea dvs. cu privire la lucrurile care vă sunt necesare eşuează, o cale mai puţin costisitoare, ca timp şi bani, ar fi apelarea la serviciile unui mediator, care vă poate facilita comunicarea în vederea rezolvării acestei dispute.
Am tot stat si m-am gandit, pentru ce ati avea d-voastra nevoie de copii dupa buletinul copilului si dupa certificatul lui de nastere, atata vreme cat el este in grija mamei? Poate din aceasta cauza si refuzul, dupa parerea mea intemeiat al mamei...Nu discut aici despre faptul ca nu l-ati mai vazut, ca aveti drepturi egale in cresterea copilului, etc. etc
Incercati sa o contactati prin intermediul unui mediator si impreuna cu acesta sa ajungeti la o intelegere privind situatia copilului si modul in care va veti implica in cresterea lui. Faptul ca ati postat intrebarea pe sectiunea de mediere dovedeste ca stiti detalii legate de rolul mediatorului intr-o astfel de situatie. Succes.