avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Va rog sa ma indrumati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Va rog sa ma indrumati

Buna seara!

Ma aflu intr-o situatie mai mult decat dificila si am nevoie de un sfat...
Sunt asociata la un Srl cu inca 2 asociati, fiecare detinem 33,3% actiuni din firma, fiecare avem calitatea de administrator, si fiecare dintre noi am contribuit ca aport propriu cu o suma de bani.
Cei 2 asociati au facut front comun si au decis impreuna sa-mi desfaca contractual de munca, incepand cu urmatoarea zi, pe motiv de reducere a cheltuielilor. (totul verbal, nu exista niciun preaviz sau alt document scris).
Au schimbat yala la usa de la birou, astfel nu pot sa-mi recuperez lucrurile personale ramase in birou.
Le-am comunicat in scris ca sunt in concediu legal de odihna pana in 29.12.2012 (neluandu-mi concediu deloc anul acesta si nici anul trecut). N-am primit niciun raspuns.
1.– Nu mi-am ridicat salariul de 2 luni, iar dansii imi refuza acest drept.(Am cerut in scris acest lucru, specificand un termen limita, care a expirat. Nu am primit nici raspus si nici salariul).
2.– Incepand cu data de 01.11.2011, vreme de un an (01.11.2012) am beneficiat de o suma de 496 lei/luna, in conformitate cu art. art.85 din Legea 76/2002, fiind unic intretinator de familie cu un copil minor, iar societatea a administrat lunar suma de 496 ron, (496 x 12 luni = 5952 ron) vreme de un an, in folosul propriu. (suma a intrat lunar in contul de trezorerie a firmei si in momentul urmator virati la stat in contul datoriilor restante).
Am cerut sa se efectueze restituirea integrala a sumei de 5952 ron, beneficiarului de drept. N-am primit niciun raspuns.
3.Suma cu care am contribuit, ca aport propriu in firma, cum pot sa mi-o recuperez?
Mentionez ca, srl-ul a fost infiintat in martie 2011, are un capital social de 200 lei, si este in pierdere.

Totodata, am trimis o adresa catre asociati prin care le-am comunicat ca, nu imi mai asum nicio responsabilitate in cadrul firmei (vis-à-vis de clienti, furnizori, eventuale controale ale institutiilor de drept, etc.) motivand ca, nu mai am niciun control ce se intampla in cadrul firmei.
Sunt indreptatita legal sa fac asta, adica sa nu fiu raspunzatoare din momentul in care deciziile le iau cei 2 asociati fara mine?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DonD , utilizator 10:37, 20 Mai 2014
Puteati evita acest lucru specificind la infiintarea firmei "administratori cu drepturi depline luate impreuna". Atunci cei doi nu puteau sa faca ceva fara semnatura dvs.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excludere asociat nerotudor nerotudor Buna seara.Va rog a-mi raspunde la urmatoarea speta: Un asociat care detine 45% din capitalul social al unui SRL (celalalt actionar detine 55% si este si ... (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale srl CarlaE CarlaE Detinem un Srl, unde suntem 3 asociati, fiecare avand 1/3 din partile sociale. Am avut o intelegere initiala in care, de comun acord, toti 3 ar fi trebuit ... (vezi toată discuția)
10.000 de e pentru imm-uri de la stat valica1 valica1 As vrea sa stiu si eu daca pot obtine cei 10.000 de E de la stat pentru infiintarea unei societati ,mai exact pt a-mi deschide un minimarket,in ce conditii si ... (vezi toată discuția)