avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa construita fara autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa construita fara autorizatie de constructie

Buna ziua, doresc sa achizitionez o casa care nu are autorizatie de constructie. Actualmente, casa este la stadiu de "rosu", are un proiect din 2007 (care nu s-a respectat, in sensul ca amplasarea in spatiu nu corespunde) este construita pe un teren rezultat in urma alipirii a altor doua terenuri (exista document care atesta aceasta alipire) iar vanzatorii (sot, sotie) au divortat existand pronuntarea divortului.
Daca se poata sa ma indrumati pasii in care sa obtin acest imobil in conditiile descrise.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: EMD , utilizator 14:22, 10 Decembrie 2012
conform legii 50/1991, toate costructiile se edifica cu autorizatie de construire
procedati asa:
1 inscrieti terenul in cartea funciara
2 luati legatura cu un proiectant, sa va faca un proiect, asa cum este constructia edificata
3 cu documentele de mai sus, impreuna cu cele de proprietate, mergeti la primarie si obtineti autorizatia de construie
suuces
Buna ziua. Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect pentru o casa elevan elevan in anul 2002 am facut un proiect pentru o casa care doream sa o amplasez intr-un anumit loc ,nu am costruit atunci nim ic vreau acum sa ma apuc sa construiesc ... (vezi toată discuția)
Constructie in extravilan, detin certificat de urbanism budaroxana budaroxana Buna ziua, Am cumparat 36arii (teren extravilan), am alipit locurile si acum imi doresc sa construiesc o casa acolo. Detin deja proiectul pentru casa si ... (vezi toată discuția)
Proprietar al unei constructii situata pe terenul dobandit intre timp de o alta persoana. IonValentin IonValentin Am dobandit in anul 1990 - casa pe terem 100mp. si curte 94,62mp. Pe terenul liber de constructii ( 94,62 mp. curte ) mi-am propus sa construiesc in 1991 o ... (vezi toată discuția)