avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Constructie in extravilan, detin certificat de urbanism
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Constructie in extravilan, detin certificat de urbanism

Buna ziua,
Am cumparat 36arii (teren extravilan), am alipit locurile si acum imi doresc sa construiesc o casa acolo. Detin deja proiectul pentru casa si certificatul de urbanism, insa nu reusesc sa obtin o autorizatie de constructie. Cei de la primaria locala ma trimit la primaria de judet pentru ca ei nu au sectie de urbanism , sincer nu mai inteleg nimic : cine emite autorizatia de constructie si cum se poate obtine? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: budaroxana , utilizator 14:55, 2 Februarie 2017
Daca primaria locala nu are infiintat cu compartiment specializat pe urbanism, in conditiile legii 50/1991, autorizatiile de construire se emit de Consiliul judetean respectiv, unde veti depune si documentatia. Ca o paranteza, nu vi se va elibera autorizatie de construire pentru teren arabil extravilan, decat pentru anexe gospodaresti (gen stana sau altele asemenea), Pentru casa de locuit terenul trebuie sa reiasa din documentatia cadastrala ca are categoria de folosinta: intravilan - curti constructii.
In consecinta, daca am inteles corect, voi putea construii doar cand terenul va fi trecut intravilan, chiar daca este la 2km de localitate. Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din circuitul agricol mihai09 mihai09 buna ziua am obtinu anul trecut in luna octombrie autorizatie de construire fara sa fiu nevoit sa scot terenul din circuitul agricol la banca imi cere sa ... (vezi toată discuția)
Teren arabil intravilan felisana felisana Doresc sa cumpăr un teren pentru a construi o casa. Majoritatea trrenurilor care le-am văzut sunt trecute in CF - arabil intravilan. Mi se emite autorizatie ... (vezi toată discuția)
Constructie teren agricol mpetrea2000 mpetrea2000 buna ziua, detin un teren intravilan cu destinatie agricola.in ce contii pot ridica o constructie pe acesta? multumesc (vezi toată discuția)