avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare bani - prescriptia dreptului material la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare bani - prescriptia dreptului material la actiune

Am dat in 2006 imprumut unui unchi,suma de 600 euro.Am facut o foaie cu scris de mana in care s-a specificat suma si cui s-a dat imprumutul,el mi-a semnat-o,plus un martor.Am tot asteptat si nu mi-a dat.Pot sa il mai dau in judecata dupa atata timp?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:30, 20 Decembrie 2012
Daca au trecut 3 ani de la data scadenta, dreptul dvs la actiune s-a prescris. Daca nu ati trecut niciodata la care se obliga sa va restituie suma, termenul curge de la data semnarii actului.
Sa inteleg ca nu se mai pot recupera banii de niciun fel?De exemplu eu eram minor si de la mine a lua banii.Hartia e semnata de mine si de el,iar ca martor a semnat bunica mea.
Aveam 16 ani atunci.
Sa inteleg ca nu se mai pot recupera banii de niciun fel?

Ba da, doar pe cale amiabila. Stresati-l pana cedeaza nervos si vi-i da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot folosi un bilet la ordin dupa patru ani de la data emiterii? Mitra Mitra In urma cu patru ani am imprumutat o firma cu o suma de bani, pe care i-am transferat prin banca. Am contractul de imprumut si un bilet la ordin avalizat de ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut fara data de expirare si fara garantii Ki24 Ki24 Buna ziua, Am o hartie de mana de la fostul meu sot, scrisa in timpul casatoriei. In aceasta declaratie este me tionat faptul ca sotul meu a luat de la ... (vezi toată discuția)
Datorie din 2006 intre persoane fizice molnar iosif molnar iosif Buna ziua,in anul 2006 am dat sub forma de imprumut ,fara dobanda,pentru o perioda de un an suma de 2000 ,doua mii .euro unei persoane cunoscute.De multe ori ... (vezi toată discuția)