Inca o intrebare,am vb cu sotia sa fac testu de parternitate ca, incet incet incep sa vina dovezi care ma fac sa cred ca ma minte cu ceva, copilu este nascut in aprilie 2008 are acum 4ani si 8 luni stand de vb cu ea si intrebando daca e adevarat ce aud a zis ca nu conteaza al cui e cat timp e al ei...suntem in divort,dar cind i-am zis sa lamurim situatia a raspuns cu un nu categoric ca se va opune testului ca pe ea nu o intereseaza...prin instanta o pot face sa faca testu? cand ne-am casatorit era insarcinata in 3 luni
Procedura la care trebuie sa apelati intr-un asemenea caz se numeste tagada de paternitate si se solutioneaza in instanta de judecata.Conform art. 430 din Noul cod civil, puteti initia in paralel o actiune in tagada paternitatii. Din practica cazurilor de tagada paternitate instanta de judecata cere dovezi solide cu privire la stabilirea legaturii biologie intre copil si tatal sau. In plus, in majoritatea cazurilor, una din partile implicate are interes in respingerea actiunii si mentinerea prezumtiei legale, ceea ce face dificila dar nu imposibila administrarea unor probe stiintifice precise, cum este expertiza ADN. Acesta va costa in jur de 3000 Ron. Succes!
Multumesc mult, dar un singur lucru ma interesa ,daca se opune pina la urma e obligata sa accepte testu prin ordin judecatoresc?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Despartire
eu017
Buna ziua,
As dori sa stiu cum te poti desparti de sotie, cu un copil recunoscut de sot, dar tata fiind altcineva. Mentionez faptul ca sotul nu a stiut ca ... (vezi toată discuția)
Intrebare
daniel marian
am fost casatorit cu o persoana pe care am luato insarcinata . la nastere am trecut copilul pe numele meu , in prezent suntem divortati . as dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)