avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Patrimoniu Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Patrimoniu Asociatie

Salut tuturor. Am o intrebare legata de patrimoniul necesar la infiintarea unei asociatii. Am inteles ca trebuie sa fie de cel putin salariul minim brut. Dar mai era mentionat si de asemenea ca ar mai putea fi totodata trecut ca patrimoniu si sediul acestei asociatii. As dori sa stiu cum as putea sa procedez in acest de-al doilea caz.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 17 Februarie 2010
Prin hotarare a Adunarii Generale de modificarea patrimoniului initial... insa daca asociatia s-a infiintat in 2008 , atunci puteti sa nu mai majorati patrimoniul initial , intrucat pana la data de 01.10.2008 salariul minim era de 500 lei.

Patrimoniul initial se solicita numai la infiintarea asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare asociatie - patrimoniu initial portik portik Care este patrimoniul initial al unei asociatii ? a) un salar brut pe economie ? (conf. OG nr.26/2000 art.6) sau b). doua salarii brut pe economie ( ... (vezi toată discuția)
Ong Mariralu Mariralu As dori sa stiu care este capitalul social minim pentru infiintarea unui .ONG. Multumesc! (vezi toată discuția)
Patrimoniu initial asociatie bogdan1601 bogdan1601 Buna ziua, Inteleg ca pentru infiintarea unei asociatii patrimoniul initial ar fi in valoare de minim un salariu brut minim pe economie ... adica 1050 ron in ... (vezi toată discuția)